Soarta celor mai nevoiasi comercianti din Piatra Neamt este in mana USL-ului

1

Toate orasele din Romania au un bazar unde diversi comercianti vand diverse lucruri dar cea mai emblematica activitate a unui bazar sunt „șmelțarii” , oamenii care vand la mana a doua tot felul de lucruri in mare parte inutile pentru unii dar aur curat pentru altii . La nivelul orasului Piatra Neamt acest sector de „șmelțari” este format dintr-un numar de aproximativ 100 de persoane care fluctueaza in activitate, fiind prezenti in bazar la fiecare sfarsit de saptamana cam 20-30 dintre ei . Acest sector de activitate atrage lunar sute de pensionari sau amarati din Piatra Neamt ce sunt interesati de chilipiruri .
Din cate deducem noi , cum s-a intamplat si in vechea locatie a bazarului , un smecher a pus ochii pe teren si trebuie evacuat .
In hotararea de CL ce se afla pe ordinea de zi pentru vineri se doreste mutarea bazarului in cladirea Mall-ului de la piata dar e la mintea cucosului ca nu se vor muta decat comerciantii cu firme ce isi vor permite intretinerea unui stand iar comertul tip bazar va fi izgonit in zona Muncii si de aici incepe toata smecheria care va duce la distugerea comertului cu SH-uri specific denumirii de bazar .
Primaria aloca bani si are solutii pentru amenajarea unui bazar in mall dar nu si pentru zona Muncii unde vor sa mute activitatea reala de bazar ceea ce inseamna ca cine are cu ce, se muta in mall, cine nu, se duce intre daramaturile din zona Muncii si treaba lui ce face acolo fara amenajari , paza, curent , apa , etc .
Dincolo de faptul ca din aceasta mutare vor avea de suferit cei mai amarati comercianti din Piatra Neamt , in opinia noastra este o decizie total etnobotanica sa faci un bazar in aceiasi cladire unde se desfasoara activitati ce tin de sectorul rutier sau civil .
Conculzia este ca soarta celor mai nevoiasi comercianti din Piatra Neamt este in mana USL care va decide vineri daca sa-i falimenteze sau nu !
Este clar pentru oricine a fost vreodata in viata lui in bazar ca acesta nu se poate muta in mall iar pentru smecherii care se trag doar cu limuzina le dam noi doua poze si sa spuna ei cum muta tarabele asta in mall ca pe Muncii nu au amenajat nimic . bazar-piatra-neamt

smelturi-piatra-neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Moldoveanu spune

    Apoi ala n-o sa mai fie bazar ci va ajunge o chestie cu cascanabete gen fosta Petrodava, iar la preturile care se vor afisa n-o sa mai cumpere nici dracu chinezarii proaste si, pe deasupra, scumpe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate