Ce au facut politistii nemteni de ziua lor?

0

La data de 25 Martie 2013, Politia Română a aniversat 191 de ani de atestare documentară si ca în fiecare an Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt a fost alături de elevi si profesori de Ziua Politiei Române.
Pentru a marca acest eveniment, în data de 25.03.2013, politistii de proximitate din cadrul Politiilor municipiilor Piatra Neamt, Roman si orasului Târgu Neamt au fost prezenti în rândul elevilor din scolile gimnaziale, unde au desfăsurat activităti de informare si prevenire a infracționalității. În urma materialelor prezentate, polițiștii au organizat concursuri de întrebări și răspunsuri iar participanții au fost răsplătiți cu legitimații de „polițist pentru o zi” și de „pieton isteț”, pliante, flyere cu sfaturi și recomandări preventive și baloane inscripționate ”25 MARTIE – ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE”. Materialele preventive și baloanele au fost realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Neamț – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț.
Nu au lipsit exercițiile tactice executate de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț și demonstrațiile cu câinii de serviciu, care au stârnit admirația și aplauzele celor 1000 de elevi prezenți în curtea Școlii Gimnaziale nr.5 Piatra
Neamț.
Polițiștii de prevenire au oferit pliante ce conțin informații despre prioritățile Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității pentru anul 2013 și flyere cu recomandări și sfaturi antivictimale și antiinfracționale.
Prin mesajele transmise, polițiștii au urmărit conștientizarea elevilor cu privire la efectele abandonului școlar, la riscul anturajelor dubioase, consecințele implicării în comiterea de fapte antisociale și nu în ultimul rând însusirea de către copii a unei conduite preventive.
În cadrul sedintei festive, la care au participat oficialitătile din judet si invitati, s-a dat citire mesajelor transmise politistilor cu ocazia acestei zile, au fost nominalizati politistii avansati la termen si înainte de îndeplinirea stagiului minim si au fost premiati câstigătorii concursurilor de sah, volei, tenis de masă, tir si fotbal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate