Debarcarea lui Gheorghe Stefan in trei pasi

8

gheorghe-stefan

LEGEA nr.215 din 23 aprilie 2001 spune ca :
Art. 73. – (1) Mandatul primarului încetează, de asemenea, înainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat în condiţiile legii.
(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei sau oraşului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau neexercitării atribuţiilor ce îi revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
(3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
(4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei sau oraşului.
Art. 74. – (1) După primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 73, precum şi la verificarea veridicităţii şi autenticităţii semnăturilor, în termen de 30 de zile.
(2) După verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administraţiei Publice, o propunere motivată de organizare a referendumului.
(3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizată de Ministerul Administraţiei Publice, Guvernul se va pronunţa, prin hotărâre, în termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotărârea Guvernului va stabili data organizării referendumului şi va fi adusă la cunoştinţă locuitorilor comunei sau ai oraşului prin grija prefectului.
(4) Cheltuielile necesare în vederea desfăşurării referendumului se suportă din bugetul local.
Art. 75. – (1) Referendumul local se organizează, în condiţiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului şi al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.
(2) În acest caz procedurile prevăzute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplică.
Art. 76. – (1) Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin jumătate plus unul din numărul total al locuitorilor cu drept de vot.
(2) Mandatul primarului încetează înainte de termen dacă s-a pronunţat în acest sens cel puţin jumătate plus unul din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) se aplică în mod corespunzător prevederile art. 72 alin. (6).

Asadar in conditiile legii planul ar putea fi uramtorul :

PASUL 1 . Cineva se apuca si strange semnaturi de la 25% dintre cetatenii cu drept de vot , activitate extraordinar de usoara daca ne gandim ca mai toate fortele politice sunt interesate sa scape de Pinalti iar cei care nu sunt interesati vor fi obligati de la centru sa se implice . Daca ne amintim ca fostul consilier local Chirila Viorel a strans in 2 saptamani aproape 5000 de semnaturi contra constructiei cafenelei din parc , daca exista implicare , pasul cu stransul semnaturilor este unul realizabil fara probleme deosebite .
PASUL 2. Organizarea referendumului . Imposibil de refuzat de reprezentantii guvernului , o data ce mii de oameni o cer si toata presa centrala va fi cu ochii pe Piatra Neamt ca pe butelie . Deci si acest pas pare foarte realizabil.
PASUL 3. Aducerea la vot a 50%+1 din populatia cu drept de vot pare cel mai greu de realizat si ar fi un lucru imposibil in conditiile unui scrutin normal de alegeri dar in cazul de fata , toate partidele vor mirosi singurul ciolan vacantat din Romania si se vor implica cu toate fortele .La nivel national USL nu isi va permite sa piarda o lupta cu Gheorghe Stefan sustinator declarat  a lui Traian Basescu , toate televiziunile si presa centrala se va muta in Neamt si referendumul va deveni subiect national de prime-time . Asadar in conditiile date, prezenta de 50%+1 la vot devine un deziderat realizabil .
O data pornita aceasta actiune , cu siguranta UNPR-ul se va implica aproape de fanatism , PSD-ul si PNL vor fi fortate de la centru sa uite de orice coabitare cu Gheorghe Stefen si sa performeze cum nu au facut-o niciodata ca sa nu se faca de ras  , PC-ul va fi in strada 24 din 24  avand sanse reale la o candidatura din partea lui Dragusanu la primarie , PPDD-ul va avea dreptul sa aspire la functia de primar prin Monica Anton si se va arunca in stil kamikaze cu capul inainte iar apropiatii lui Pinalti vor face ceea ce stie si edilul ca va pati si anume ii „vor baga cutitul in spate” sau in cel mai fericit caz vor parasi primii corabia .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. Florin-Constantin Roca spune

    Din pacate negocierile sunt de mult facute,Pinalti a facut compromisuri cu liderii USL din Neamt si are locul garantat pana la final.Nu este imposibila initiativa enuntata dar e doar o supozitie,nu s-a intamplat nicaieri in Romania este o procedura foarte greoaie si aducetiva aminte ca nu cu mult timp in urma Piratul nu a putut fi debarcat cu toate eforturile financiare ale tuturor partidelor si sprijinul media implicit acordul majoritatii cetatenilor.Pinalti daca va fi sanatos si cu ajutorul lui Dumnezeu va duce mandatul pana la final nu uitati ca este un luptator ,chiar daca nu e pe placul nostru nu mor caii cand vor cainii!

  2. cititor ziar de Piatra Neamt spune

    PINALTY este bolnav si NU va raspunde absolut deloc.

    A fost 5 min destept , surpriza o sa apara dupa ce NU va mai fi primar. Nici prin cap NU va trece.

    Ca sa preiei o Primarie falimentata NU cred ca e simplu.

  3. Ionut Corfu spune

    Prostii! Asa ceva nu se va petrece in orasul nostru.

  4. popa gheorghe adrian spune

    EU UNUL MA OFER VOLUNTAR…1000 de semnaturi aduc eu personal.

  5. gabriel spune

    ce nebun ar vrea sa devina primar la PN, dupa toate grozaviile care s-au petrecut in acest oras, si dupa atitea gauri negre in buget? asta-i intrebarea!

  6. terente spune

    TEORETIC ASA ESTE,dar sa vedem practic cum stam.normal formatiunea politica care doreste functia de primar la p. neamt trbuie sa organizeze si sa faca toate demersurile necesare.sa vedem usl pe cine are;dragusanu si marcoci.chiar credeti ca vor lasa scaunele caldute de parlamentar si vin la bataie.ce face acum guvernul usl nu mai naste sperantele din vara lui 2012.pentru ppdd este o lupta prea mare pentru p.neamt mai ales ca ppdd pe timpul lui farcaseanu era perceput ca un satelit in jurul lui stefan.ESTE ADEVARAT CA A CONTINUA CU STEFAN ESTE CA UN BLESTEM PENTRU ORAS.eu zic sa luam in calcul si varianta ca stefan sa realizeze ca lupta e pierduta si pentru binele orasului sa-si dea demisia.unii vor zice ca fabulez dar cred ca ar fi cea mai onorabila cale pentru stefan si oras.

  7. Balauru' spune

    Vrabia malai viseaza si saracul praznicul.
    Cred ca nu stii ce scrii acolo. Priveste in urma si adu-ti aminte ca Pinalty a fost votat de locuitorii orasului intr-o proportie devastatoare pentru contracandidatii lui. Si adu-ti aminte (daca nu-i greu) ca la ultimile alegeri si o maimuta daca ar fi candidat impotriva lui Stefan ar fi luat mai multe voturi ca Dragusanu. Asa ca nu mai scrieti ziua ce visati noaptea.

  8. JOJO spune

    este realizabil acest referendum! succesul este iminent daca cetatenii cu drept de vot vor avea vointa si de ce nu, sa inceapa curatenia de primavara si scoaterea urbei de sub dictatura portocalie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate