La spitalul din Piatra Neamt se dau inapoi banii pacientilor care cumpara medicamente iar in spatele cladirii sta o marmota mica care inveleste ciocolata

1

Astazi , intr-o conferinta de presa , conducerea spitalului ne-a povestit cum bolnavii internati ce aduc de acasa materiale sanitare si medicamente primesc banii inapoi dar din cate am vazut noi doar materialele de osteosinteze au fost decontate deci „nexam” medicamente sau alte acareturi .
In realitate , procedura de recuperare a banilor este la fel de aberanta ca iesirea din tara pe vremea lui Ceausescu cand legal trebuia sa te duci sa depui o cerere de viza si sa pleci dar in realitate trebuia sa treci Dunarea innotand noaptea .
Daca un bolnav vrea sa deconteze ceva trebuie intai sa primeasca o reteta iar apoi , inainte de a achizitiona medicamentul , medicul care a recomandat intocmeste un fel de act medical cu care merge la aprobat la seful de sectie , apoi la conducere si deabia dupa ce sunt toate aprobarile bolnavul merge si achizitioneaza materialele sanitare sau medicamentele si pastreaza bonul ca la iesirea din spital sa faca o cerere de decontare si sa astepte cativa ani sa primeasca banii .
Asadar daca ai nevoie de materiale sanitare si vrei sa ti se deconteze trebuie sa stai pe targa pana ce se intocmesc actele si le aproba seful de sectie si conducerea spitalului . Mai pe scurt te ia scaraoschi pana ce vezi reteta aprobata .
Desigur ca multe spitale din tara au gasit o solutie care forteaza legea si permite bolnavului sa intocmeasca documentatia dupa achizitionarea medicamentelor  dar la Piatra Neamt  legea e lege atunci cand e vorba de bolnavi .
Cu o asa birocratizare excesiva e si normal ca nimeni nu cere vreodata inapoi banii de la spital dar in schimb spitalul primeste bani pentru fiecare caz iar suma primita de spital este aceiasi indiferent ca bolnavul aduce sau nu medicamentele de acasa si uite asa raman bani la spital si se cheltuie pe contracte care mai de care mai dubioase iar pacientul daca nu are bani ramane vorbind cu marmota care investe ciocolata .
Desigur ca la spitalul din Piatra Neamt pacientii au de toate , personalul in marea lui parte este foarte amabil , doctorii sar pe tine sa te trateze si refuza categoric sa fie mituiti iar asistentele nici nu accepta sa te ingrijeasca daca nu esti de acord sa primesti cel putin 5 lei din partea lor la fiecare intalnire .

Maria G.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Abracadabra spune

    Ce frumos stau toti la rand, aliniati, manca-i-ar tata de sefuleti.Exact ca pe vremea lui Ceausescu, stateaau toti unu langa altu si dadeau din maini, ca problemele se rezolvau „nexam”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate