Cristian Livescu, Gabriela Pepelea, Dumitru Bezem şi invitaţii lor, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

1

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” vă invită joi, 21 martie 2013, de la ora 17.30, în Sala „Cupola”, la o nouă seară literar-artistică patronată de trei personalităţi culturale – Cristian Livescu, Gabriela Pepelea şi Dumitru Bezem –, care vă propun un intermezzo în lumea căutărilor şi creaţiei lor.
Criticul literar Cristian Livescu va avea, în acest context, şi prilejul de a lansa o recentă carte editată şi prefaţă de el în memoria distinsului profesor romaşcan Nicole Gr. Steţcu: „Contribuţii la viaţa lui Ibrăileanu” (Ed. Crigarux, seria Restituiri). Acelaşi Cristian Livescu va fi, totodată, subiectul unui „mini-portret de critic”, semnat – „în direct” – de mai tânărul confrate publicist, prof. Adrian G. Romila.
Incursiunile în lumea artei vor fi făcute atât în compania melodioaselor sonuri ale doamnei lector univ. dr. Gabriela Pepelea (canto), ce va fi acompaniată la pian de buna colegă asist. univ. drd. Cristina Moroi, cât şi a culorilor lui Dumitru Bezem, a cărui expoziţie de pictură va fi vernisată astfel şi prin pertinenta pledoarie pentru frumos a criticului Lucian Strochi.
Ca de obicei, moderatorul evenimentului va fi Constantin Bostan, directorul Bibliotecii Judeţene.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Razvan spune

    Aud din ce in ce mai des expresia: ‘Tinerii din ziua de astazi nu mai citesc publicatii tiparite’. Este adevarat; prefera internetul deoarece, o carte a ajuns sa coste cam 50 RON. Sunt constient ca o carte buna este nepretioasa financiar dar mie personal mi se par exagerate preturile raportate la puterea de cumparare a romanilor.
    Acelasi lucru il pot afirma si despre teatru. O sa primesc critici pentru cele afirmate dar macar un sambure de adevar tot este. Vrem sa aducem oamenii in librarii, la teatru dupa care ii taxam. Nimic nu este gratis dar totul este scump.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate