Audio Class Drift Team – prezentarea echipei, pilotilor si a obiectivelor pe 2013

0

Inceputurile driftului

Originar din Japonia, Drifting este un stil de pilotaj in care soferul se foloseste de acceleratie, frana, ambreiaj si directie pentru a induce intentionat masinii un caracter supravirator , cauzand pierderi de tractiune la rotile din spate in curbe, mentinand viteza si controlul masinii. Drifterii mentin controlul masinii pe viraje contravirand si obtinand unghiuri spectaculoase.

In scurt timp, driftingul a evoluat intr-un sport de competitie. La nivelurile de sus gasim campionate ca D1 Grand Prix din Japonia, Prodrift in Europa, BDC in Regatul Unit, Formula-D in Statele Unite, King of Europe Drift Series in Europa, Drift Mania in Canada, NZ Drift Series in Noua Zeelanda si altele care au contribuit la dezvoltarea in continuare a sportului in intreaga lume intr-un legitim Motor Sport care acum ia amploare si in Romania atent supravecheat  de FRAS (Federatia romana de automobilism sportiv) si cu sprijinul Federatiei Romane de Drift.

Competitiile de drift

Sunt evenimente spectaculoase atat pentru public cat si pentru piloti. Sa vezi doua masini care merg in paralel pe un intreg circuit poate fi marcant si pentru cei mai greu de impresionat. Pilotii nu cauta sa termine circuitul cat mai repede ca in competitiile clasice, in schimb aspira la un unghi de alunecare cat mai mare la o viteza cat mai mare, pe o traiectorie unde trebuie sa se apropie cat mai mult de anumite marcaje strategic amplasate, denumite “clipping points”. Fumul cu cat este mai mult, cu atat este mai bine fiind si el un factor de acordare a punctelor. Prestatia fiecarui drifter este jurizata atent in calificari iar cei mai talentati ajung in finale unde se atinge punctul culminant al acestui sport. “Battle”-urile au loc numai in tandem, pilotii ajungand efectiv portiera la portiera fara sa se atinga. Eliminatoriu se ajunge la top 8 unde indiferent de competitie vedem spectacol automobilistic.

Echipa Audio Class Drift Team

Echipa locala din Piatra Neamt formata din 4 membri, 2 piloti si 2 membrii ai echipajului de sprijin si 2 masini de competitie pregatite integral de catre echipa in garajul  Audio Class. De la elemente de siguranta (roll cage) pana la conversia turbo la ambele motoare ale celor 2 masini  si setari calculatoare motor stand alone,  toate au fost realizate de catre echipa.

Echipa de drift in formula actuala cu cei 4 membri ai sai a luat fiinta in 2010 odata cu prima participare la o competitie de drift la Suceava 2010 – cu o masina mult mai slab pregatita. Dupa prima etapa au urmat cateva antrenamente cu vechea masina si apoi hotararea de a pregati o noua masina mai competitiva gata sa faca fata unei participari in campionatul noational de drift in anul 2011. Dupa  participarea  la toate etapele campionatului national in 2011 si la o etapa a campionatului european de drift King of Europe Prejmer Brasov  a fost randul celui de-al doilea pilot al echipei sa isi faca debutul in 2012 la prima etapa de la Bucuresti – Casa Poporului cu o a doua masina a echipei – un E36 monopost ( volan amplasat central si pozitia pilotului pe bancheta din spate) . Anul 2012 a adus la startul fiecarei etape din campionat  cei 2 piloti Audio Class cu masini bine pregatite si rezultate din ce in ce mai promitatoare. Anul 2013 va aduce un nou debut  al unui  pilot  din echipa  Audio Class tot pe un BMW E30 pregatit in garajul echipei  despre care veti vedea mai multe pe parcursul anului competitional.

Echipa Audio Class este una din cele mai bine promovate echipe de drift din Romania in acest moment in mediul virtual, pe reteaua de socializare Facebook. Aceasta are 2 pagini oficiale prin care tine legatura cu fanii sai  pe reteaua de socializare Facebook. Acestea  numara aproximativ 5000 de fani care urmaresc evolutia echipei la competitii iar numarul acestora creste cu fiecare etapa la care echipa ia startul! De asemenea echipa are propriul canal de Youtube unde sunt postate filmulete realizate la fiecare etapa la care este prezenta.

https://www.facebook.com/AudioClassDriftTeam

https://www.facebook.com/BmwE30TurbobyAudioClass

 

Pilotii   Audio Class Drift Team

catalin trifan
CATALIN TRIFAN

CATALIN TRIFAN

-33 ani

-din Piatra Neamt

-absolvent liceu profil auto Piatra Neamt

– studii  profesionale domeniu auto, electrica auto

-administrator Audio Class SRL

Palmaresul  lui Catalin la competitiile de drift din tara :

locul 1,  categoria debutanti – Romanian Tuning Show Demo Drift 15/16 Mai 2011

-locul 3, campionatul national de drift – Circuit Prejmer , Brasov 2011 in cadrul etapei europene KOE, in campionatul intern participand si piloti straini, Catalin fiind cel mai bine clasat pilot roman.

locul 6, in  clasametul general al anului competitional 2011

locul 3, campionatul national de drift – Maritimo Constanta August 2012 tot in cadrul etapei europene KOE, in campionatul intern participand si pilotii straini prezenti pentru etapa europeana

-locul 7, in clasamentul general in anul competitional 2012

BMW  Seria 3  E30 ( ursulet)

Masina de competitie – Catalin Trifan
Masina de competitie – Catalin Trifan

-motor 4,000 cmc V8 turbo – 450 cp

– roll cage

-suspensie custom drift spec

-turbina  Holsset

-standalone Megasquirt

-scaune sport scoica

– centuri siguranta in 4 puncte

– rezervor combustibil de curse

-kit caroserie drift style

-grafica exterior personalizata

ILARION GRIGORICI
ILARION GRIGORICI

ILARION GRIGORICI

-33 ani

-absolvent liceu profil auto Piatra Neamt

-studii  profesionale domeniu auto, electrica auto

-administrator Audio Class SRL

Palmaresul  lui Ilarion la competitiile de drift din tara :

-palmaresul lui Ilarion nu este foarte bogat deoarece anul 2012 a fost anul de debut in campionatul national de drift al Romaniei insa a debutat cu rezultate promitatoare la fiecare etapa

-calificari in top 16  la 4 din cele 6 etape la care a fost prezent in 2012

-calificare pe locul 3 la etapa de la Iasi  Mai 2012

-avansare pana in top 8 la etapa de la Poiana  Brasov 2012

masina ilarion grigorici
Masina de competitie – Ilarion Grigorici

BMW Seria 3  E36

-motor 3,500 cmc V8 TURBO – 375 cp

-monopost ( volan pozitionat central – un singur loc cel al pilotului)

– scaun pilot mutat pe bancheta din spate ( singura masina de drift din tara , daca nu si din Europa in aceasta configuratie)

– tren de rulare imprumutat de pe BMW Seria 7 E38

– roll cage custom

-suspensie custom drift spec

-turbina  Holsset

-scaun sport Sparco

-centuri siguranta 4 puncte

-grafica personalizata

-vor mai urma cateva modificari de estetica a masinii ( kit exterior)

OBIECTIVE  an competitional 2013

– participarea la toate etapele campionatului national de drift

-participare la etapele europene King of Europe si Drift All Stars sau la orice alta etapa de drift europeana sau international care se va desfasura in Romania

-participare la cel putin 2  etapa eurpene  King of Europe in strainatate ( tarile invecinate cu Romania – Ungaria, Ucraina, Bulgaria)

– clasare  in top 5 in campionatul national de drift

– clasari cat mai bune la etapele europene de drift  ( calificari in top 32 – top 16)

Prezentare an competitional 2013

-7  etape nationale in diferite localitati ale tarii ( cca 3000 spectatori perezenti pe traseu pe parcursul celor 2 zile de competitive, la etapele  europene King of Europe numarul acestora poate creste  pana la 5000 sau chiar mai mult)

-etapele sunt promovate in mediul virtual in special Facebook, paginile de specialitate din motorsport existente in Romania, site-ul Federatiei Romane de Drift, local in fiecare oras la posturile de radio si televiziune

-nu de putine ori s-a intamplat ca televiziunile nationale sa preia stirea de la cele locale legate de campionatul national de drift si sa le prezinte in jurnalele lor de stiri impreuna cu interviuri luate pilotilor – anul acesta asteptam un mai mare interes din partea mass mediei dat fiind faptul ca de anul acesta se alearga sub egida FRAS.

calendar competitional

Prezentare etapa nr.1 Iasi 13-14 Aprilie 2013

Asociatia Romana De Drift, va invita in weekendul 13-14 Aprilie, la ERA Shopping Park Iași, la runda a 1-a a Campionatului National De Drift, GTT DRIFT CHAMPIONSHIP 2013, acest sezon fiind unul special datorita prezentei unor nume sonore din Motorsportul Romanesc. Ne bucuram de cele doua runde de campionat european in Romania si de noile locatii pentru acest an.

Audio Class Drift Team – echipa locala din Piatra Neamt va alinia la startul primei etape 3 masini pregatite integral in garajul echipei, cele 2 masini cu care deja credem ca sunteti familiarizati si o noua masina – tot un E30 cu care va debuta anul acesta al 3-lea pilot al echipei.

Asadar echipa Audio Class Drift Team va asteapta sa ii sustineti la Iasi la prima etapa!

Link pagina Facebook:

https://www.facebook.com/AudioClassDriftTeam

GTT Drift Championship Runda 1
DATA DESFASURARII: 13-14 Aprilie 2013
LOCATIE: ERA Shopping Park Iași

PROGRAM:

Sambata 13 Aprilie
08:00 – 10:00 Briefing + Antrenamente Debutanti
10:00 – 12:00 Antrenamente Libere
12:00 – 13:30 Taxi Drift
13:30 – 14:30 Pauza
14:30 – 18:00 Antrenamente Libere

Duminica 14 Aprilie
08:00 – 09:00 Briefing + Antrenamente Debutanti
09:00 – 11:00 Antrenamente
11:30 – 13:30 Calificari
13:30 – 14:30 Pauza
14:30 – 18:00 Concurs drift
18:00 – Ceremonie premiere Runda 1

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate