Asistati sociali de lux la Piatra Neamt

4

valeni
Pe langa cei cativa amarati izolati, in special cei din blocurile din spatele cartierului Valeni , aici traiesc adevaratii „sarantoci” pe care daca ii vezi te napadesc lacrimile .

Ce sa faci, orasul e mic , lista cu locuitorii din Valeni care au primit locuinte sociale cu chirie de 63 lei pe luna este publica si la o simpla vizita prin cartier iti vine sa-i plangi de mila doamnei avocat ……. care isi muradareste masina 4X4 de un alb imaculat ca sa vina pana la Valeni, sau domnului director …….. si el vai de capul lui de amarat ce e , daca mai mergi putin vezi locuinta  doamnei directoare de institutie de invatamant si ea alt bugetar ‘rupt in fund de foame’ si tot asa, toti amarastenii din Piatra Neamt deabia isi taraie passat-urile pana la locuinta sociala oferita de primaria Piatra Neamt la 63 de lei pe luna .

Cu totii stim, si cei care nu stim ne inchipuim ca un cartier in care locuiesc saraci si dau 63 de lei pe luna la chirie nu ai cum sa vezi ca nu le mai incap masinile in parcare, dar la Piatra Neamt sarmanii asistati sociali parcheaza 4X4 pe marginea drumului cand nu mai au loc de ‘modestele’ masini ale vecinilor  .

Nu stim cum au obtinut si mai ales cum au pastrat locuinte sociale acei oameni, dar putem banui ca doar pe trafic de influenta sau mita caci altfel si cel mai prost asistent social din lume isi da seama ca la cate masini si ce marci de masini sunt in parcari nu avem de-a face cu oameni care din motive sociale nu pot inchiria o locuinta si trebuie sa traiasca subventionati din veniturile fraierilor care platesc taxe si impozite in Piatra Neamt .

Din cate ne-au spus unii locuitori din Valeni , o parte dintre locuintele sociale luate de smecheri au fost deja subinchiriate devenind surse de venit pentru chiriasii din acte .

Desigur ca orasul nostru este plin de tineri absolventi de studii superioare care nu au servici , desigur ca zeci de familii tinere fara venituri ar fi dispuse sa plateasca o suma decenta numai sa aiba unde sa stea si desigur ca nesimtirea celor care au acordat locuinte sociale unor avocati sau directori este fara margine . Poate daca erau alt tip de locuinte si nu sociale cu 63 de lei / luna ,  se mai putea trece cu vederea dar asa ditai mai avocat in barou , ditai directoare de institutie de invatamant , ditai directorul de firma a primariei si altii „sarantoci” cu bani  sa stea ei cu 63 de lei pe luna …. nu stiu cum de nu se naruie cerul pe ei  .

Mai stam putin sa vedem daca primaria nu termina luna aceasta controlul efectuat la aceste locuinte sociale precum a promis si daca nu si nu, ii vom lua noi pe rand pe toti acesti nesimtiti cu functii , bani si 4X4  sa-i facem vedete in toata splendoarea lor si apoi sa explice ei  lumii cum de isi permit sa stea intr-o locuinta subventionata din banii amaratilor de pensionari si a fraierilor care platesc taxe si impozite in Piatra Neamt .

Nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine cand platesc 63 de lei la chirie in timp ce alti amarati nu au un acoperis deasupra capului . Multa nesimtire mai zace in unii oameni .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Karmine Lamborghini spune

    Bine ca au dat casa la tigani si romanii cu probleme au stat in chirie ani buni !

  2. Florin Constantin Roca spune

    Asta e Romania in care traim,are doar cine da puternic din coate,cotizeaza si are cunostinte,restul sunt doar buni de plata a darilor,la a merge la vot si sa fie egali in fata legii,Romania cu doua clase sociale,cea a pilistilor unde legea nu se aplica si cea a napastuitilor pedepsiti de lege.Nu trebuie sa ne mire ca nu suntem acceptati in Schengen,nu ca nu am merita dar Occidentul este foarte bine informat de practicile neortodoxe din Romania iar cartea Schengen e cam ultima ce o mai pot juca cu noi asa ca o palma, ca oricum de la anul nu prea mai are efect, intrucat vom fi fara restrictii pe piata muncii iar anul asta in Decembrie e posibil sa fim acceptati in Schengen.Paradoxul din Romania e cunoscut in UE si peste Ocean,unde putinele resurse bugetare care sunt puse la dispozitia proiectelor sociale sunt acaparate tot de cei cu o stare materiala buna si beneficiaza de beneficiile statului de asistat social.Politicienii sunt de vina ca accepta acest joc unde clica PDL in cazul de fata sunt cei care au primit aceste locuinte sociale apoi le-au subinchiriat iar nici o institutie publica nu se autosesizeaza, oare nu avem nici o situatie de ilegalitate,trafic de influienta sau beneficierea de bunuri destinate celor nevoiasi,tineri sau fara locuinta?Administratia locala in frunte cu Primarul acompaniate de institutiile abilitate care tin ochii inchisi se fac vinovate de nerespectarea legii. Practic, ar trebui actionati in judecata de catre o asociatie a Pietrenilor contribuabili.Sesisez institutia Prefectlui ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, la aplicarea legii in cazul de fata.Politicieni nu uitati de ce a-ti fost alesi si mai sunt cateva alegeri ce urmeaza,ori nu va mai intereseaza?

  3. domnu' dan spune

    Pentru ca, probabil, e mai usor sa faci afaceri in Coreea de Nord decat sa-ti cumperi o casa-n Romania, v-as felicita daca ati reusi sa publicati lista „chiriasilor de lux pe caz social” din Piatra Neamt, cu nume, prenume si CNP blurat.
    Tot nemteanu’ ar vrea sa-i cunoasca pe acesti napastuiti ai sortii, in speranta ca i-am putea „ajuta” cumva.

  4. JOJO spune

    CAI ARA SI BOI MANANCA….!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate