Restituirea proprietatilor- asumarea raspunderii Guvernului, o minciuna ordinara!!!

3

Avand in vedere termenele impuse de Guvern pentru solutionarea cererilor de despagubire a fostilor proprietari deposedati abuziv, rezulta fara echivoc ca raspunderea este plasata pe Guvernul urmator. Cand ai o decizie CEDO care a acordat Romaniei cea mai lunga ingaduinta posibila sa rezolve problema proprietatii jefuite de comunisti, respectiv 18 luni de zile, prelungite cu 9 luni la solicitarea aceluiasi basescu-justitieGuvern USL, stiind  ca cel mai lung termen acordat de CEDO  intr-o cauza pilot  a fost de 12 luni de zile, ma intreb, cat tupeu trebuie sa ai sa impui acestor oameni termene limita de 3-4 ani, deci 2016-2017, si esalonare pe 10 ani, deci 2027. Insa, tupeul nu cunoaste limita. Daca pana mai ieri injuram PDL-ul, se pare ca USL-ul va avea o soarta mult mai grea. Populatia si-a pus mari sperante in acest Guvern de Uniune, insa Guvernul face ce stie mai bine…lungim boala si pasam raspunderea la Guvernul urmator. Mi-a placut afirmatia primului ministru Victor Ponta “Guvernul isi asuma raspunderea pe proiectul privind restituirea proprietatilor”. Pai, daca restituirile in natura si despagubirile in bani incep cu anul 2016 si 2017, de ce raspundere vorbim noi? Ar fi interesant daca as plati si eu impozitul la casa sau la masina in 10 ani, adica 10% anual, asa cum prevede acest proiect prin care se realizeaza o noua nationalizare. Sunt 23 de ani in care daca impartim cele 5 miliarde de euro care s-au dat si cele 8 care trebuie sa se mai dea, vin putin peste 500 milioane de euro anual. O NIMICA!!! Se vorbeste ca nu sunt 8 miliarde de euro anul acesta 2013 pentru plata despagubirilor. Dar pentru anul acesta s-au prevazut in buget 7,6 miliarde de euro INVESTITII. Daca anul acesta nu s-ar mai face investitii, banii acestia ar acoperi de 2 ori cat trebuie sa se restituie, avand in vedere ca mai mult de jumatate se acorda in natura. Oricum, in ultimii ani de zile nu am vazut realizari majore si investitii aducatoare de venit, ci mai degraba autostrazi cu zeci de milioane de euro pe kilometru, de 5 ori mai mult fata de costul unei autostrazi in Bulgaria, ori de 2 ori cat in Germania. Dar, sper ca toata lumea stie, de ce se aloca cat mai multi bani la investitii…ESTE LOC DE FURAT!!!

Ca o concluzie personala, inchei cu titlul unei melodii romanesti, pe care  n-am ascultat-o (nu e genul meu), dar mi-a placut titlul foarte sugestiv: “Tupeu de borfas”.

Adrian Gheorghe Popa

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. gabriel spune

    credeti ca se poate doar cu luminari?

  2. JOJO spune

    pai cum sa se schimbe ceva nene, daca toti sunt niste javre ordinare si sunt facut din acelasi aluat?! pai pana la Bucuresti e cale lunga, dar hai sa privim in ograda noastra(ma scuzati a lui pinalty) si sa vedem ce s-a schimbat in oras sau in judetul lu’ culita tarata??! nimica bre, sa rotesc ca dracii intre ei si chica in chicioare ca pisicile, firar democratia di cap sa li fie di banditi. singura solutie, este sa mergem la biserici si manastiri(dar musai fara popi care dorm in pat unul cu celalalt) si sa le aprindem cate 10 lumanari, ca poate asa mai capam de dracii astia!

    1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

      Mai „Jojo”, dumneata vorbesti de „ograda lui Pinalty” dar te referi la… „judetul lu` culita tarata”. Apoi o schimbi pe „lumanari”! Da` un nume adevarat, cu care scoti capu-n lume, ca un om adevarat, nu ca unul care scuipa coji de seminte din spatele boschetilor, in capu` oamenilor, trebuie sa ai. Asa e corect si barbateste: sa stie lumea cine sunt marii barbati de curaj care-si dau cu parerea!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate