Cand vom putea sa facem cumparaturi fara stres in Piata Centrala ?

3

Din ce in ce mai multi romi isi fac veacul prin Piata Centrala agresand comerciantii si oamenii ce vin la cumparaturi .
Dupa un program bine presabilit si sub pretextul unor activitati comerciale ilegale , dimineata , cateva grupuri de romi isi fac aparitia in zona Pietei Centrale si nu mai parasesc perimetrul pana aproape de incheierea activitatilor din hala , cand pleaca spre locuinte incarcati de sacose si papornite cu diverse alimente si lucruri adunate in decursul zilei .
Daca ar fi vorba doar de cersitorie nu ar fi un fenomen alarmant, dar zona pietei a fost dintotdeauna zona din care infractorii romi si-au ales cu preponderenta victimele care ulterior au fost urmarite spre a fi talharite sau deposedate de bunuri prin alte metode .
Ca un element inovator , in comiterea infractiunilor in zona Pietei Centrale sunt folositi minorii care beneficiaza de o clementa deosebita din punct de vedere legislativ si tot ca un element specific Piatra Neamtului acesti romi atunci cand nu iti dau in cap sau cand nu iti baga mana in buzunar abordeaza un stil agresiv de cersetorie facand presiuni verbale asupra celor care nu doresc sa le dea bani .
Nu de putine ori politia locala sau cea nationala au intervenit in forta si au fugarit aceste elemente antisociale din pietele municipiului dar ele s-au regrupat si tind sa sufoce linistea in care pietrenii doresc sa mearga la cumparaturi .
Nu stim exact ce face administratia pietelor caci am vazut ca nu au avut nici macar capacitatea de a curata usile de la intrare de bulinile cu APEL dar cu siguranta la pietele private administratorii fac in asa fel incat clientii sa se simta in siguranta ,numai ca la Piatra Neamt administratorul platit din bani publici are grija sa ofere un climat de stres pietrenilor ca sa nu mai vorbim ca la mai toate centrele mari de cumparaturi din oras parcarea este gratuita numai la Piata Centrala cetatenii mai dau si bani ca sa stea cu sufletul la gura in timpul cumparaturilor .
Desigur ca in aceasta administratie locala de toata jena posturile sunt ocupate doar pe „competenta si rezultate” ceea ce inseamna ca pietrenii vor fi agresati in continuare cand merg la cumparaturi in piata .
Pana ce se vor gandi cei platiti din banii nostri sa ne asigure linistea , recomandam pietrenilor sa aiba mare grija cand merg la Piata Centrala si sa nu faca galagie caci administratorul locatiei , mai mult ca sigur doarme pe el .

Maria G.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. legio spune

    Pai cu atata politie nationala si locala ne mananca hotii si tiganii. In piata mare nu am vazut niciodata politia ,in vara trecuta politistiilocali se plimbau iar tiganii isi vedeau de treburi incontinuare.

  2. Catalina spune

    Am avut parte de o astfel de experienta extrem de neplacuta. Cand m-am intors la masina cu cumparaturile erau 4 minori romi care au inceput agresiv sa imi ceara bani. Am spus din start Nu! Am apucat sa urc in masina si sa blochez usile. Au inceput toti 4 sa zgarie capota si sa bata cu palmele in geam.

    Nu doar in zona pietei stau, ci si la Lidl vizavi de Colegiul Cartianu. Aici vor carucioarele pentru fisa de 50 de RON si sunt in stare sa ti le smulga din mana. Aceeasi agresivitate.

  3. C-tin spune

    Parazitii acestia isi vor face de cap in continuare. Daca romanii nu vor fi uniti si nu se vor razvrati impotriva lor vor continua in mod crescator sa fure. Vom ajunge in situatia in care doar barbatii vor mai putea iesi pe strazi. Saptamana trecuta un grup de 5 ci*ri actionau in fata muzeului de istorie. 4 erau paravan iar ala mic mergea paralel cu o fata pana i-a bagat mana in buzunar. N-am vazut deznodamantul c-au trecut de muzeu. Daca te bagi si-l iei de guler pe mucos ceilalti 4 sar pe tine. Nu ar fi asa o mare problema bor*tii aia, dar au cutite la ei si ecuatia se schimba. Sa vina ziua in care si romanii vor merge in grup de 5 pe strada si vor rupe orice ci*ara asistata social. Amin!

    P.s. Am uitat, coloratii au drepturi, romanii nu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate