Cum să îți menții caloriferele curate: Sfaturi utile

0

Poză de e24 pe Unsplash

Caloriferele sunt printre cele mai importante elemente când vine vorba de sistemul de încălzire al multor case. Iar pentru ca  acestea să funcționeze la capacitate maximă,  ele trebuie curățate periodic! Dacă și tu vrei să faci acest lucru, dar nu știi exact de unde să începi, atunci ai ajuns unde trebuie. Citește acest articol în continuare pentru a descoperi o serie de sfaturi utile pentru a îți curăța eficient caloriferele!

Iată de ce și cum trebuie să le cureți

De ce este necesar să îți cureți caloriferele?

Praful și murdăria care se acumulează pe calorifere pot face ca fluxul de aer cald să fie obstrucționat, împiedicând astfel căldura să se răspândească în mod uniform în încăperea în care acestea se află.

De asemenea, caloriferele murdare pot contribui la acumularea de umiditate, ceea ce poate duce la formarea mucegaiului. Acest aspect poate duce la numeroase probleme, printre care și diverse de sănătate, cum ar fi: alergii, afecțiuni respiratorii sau chiar iritații ale pielii. 

Ce trebuie să ai în vedere când le cureți?

  1. Trebuie să le cureți în mod regulat

Un prim pas esențial pentru protejarea caloriferelor este curățarea lor regulată! Praful se acumulează în mod inevitabil pe suprafața caloriferelor destul de rapid, mai ales în  sezonul rece, când acestea sunt utilizate în mod intens. 

Pentru ca ale tale calorifere să fie curate,  încearcă să le cureți la fiecare câteva săptămâni, mai ales dacă ai animale de companie sau dacă locuiești într-o zonă în care se face mult praf.

  1. Folosește huse de protecție

Poate că nu ai auzit până acum de așa ceva, dar utilizarea huselor de protecție pentru calorifere reprezintă o soluție practică și eficientă pentru le menține curate! Aceaste ajută la prevenirea murdăririi caloriferelor și a pereților din jur.

Există huse care se potrivesc perfect pe diverse modele de calorifere, având dimensiuni ajustabile de la 40 la 140 cm și care de asemenea, sunt realizate din bumbac. Acesta este un material care permite circulația aerului și previne acumularea de umiditate! 

  1. Utilizează soluții de curățare non-agresive

Atunci când vei curăța caloriferele, ține cont că ele nu pot fi șterse cu orice soluții. Trebuie să ai în vedere utilizarea unor soluții non-agresive, deoarece sunt blânde cu finisajele caloriferelor și nu cauzează deteriorări. Câteva recomandări utile sunt: detergentul de vase, oțetul alb sau chiar bicarbonatul de sodiu. Ține cont că toate trebuie utilizate și diluate în varii cantități de apă!

Iar dacă nu vrei să apelezi la soluții pe care probabil le ai prin casă, există pe piață o gamă largă de soluții ecologice și specializate pentru curățarea caloriferelor. Astfel de produse au fost create special pentru a îndepărta murdăria și praful, dar fără a afecta materialele și finisajele ale caloriferelor.

Totodată, atunci când te ocupi de întreținerea caloriferelor, pe lângă curățarea regulată și utilizarea unor soluții non-agresive, este important să iei în considerare și starea generală a acestora. Dacă observi că eficiența lor termică scade semnificativ, chiar și după o curățare temeinică, este cazul să te gândești la achiziționarea unor calorifere noi. Pe altex.ro se găsesc numroase modele, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele!

În concluzie, adoptând aceste practici simple, dar esențiale, nu doar că vei avea calorifere curate, dar și eficiente! 

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate