Instanța a stabilit că Ghinet de la Publiserv a avut dreptate când a dat afară o serie de oameni angajați pe criterii politice

0

Ieri, o instanță a stabilit definitiv și irevocabil că acțiunea lui Marius Ghinet, directorul Publiserv, de a concedia un număr de persoane angajate pe criterii politice, a fost una corectă.

Povestea este relativ simplă: odată ajuns la conducerea Publiserv, Marius Ghinet, pe atunci membru important al PNL Piatra Neamț, a decis să înlăture câțiva angajați recomandați de partid. Motivul? Nu doar că aceștia nu erau tocmai competenți, dar nici nu prea își făceau treaba. Mai mult, unii nici nu prea se prezentau la muncă. Ghinet nu dorea să își asume responsabilitatea de a plăti astfel de personaje din banii companiei doar din considerente politice.

Desigur, decizia sa a stârnit un scandal imens. Într-o ședință de partid a PNL Piatra Neamț, a fost propusă chiar excluderea sa din partid pe motivul că a îndrăznit să concedieze oameni apropiați de PNL. Surse neoficiale susțin că cei dați afară erau chiar protejații unui lider local al PNL.

Din acel moment, Marius Ghinet a devenit o persoană non grata în PNL Neamț. Au început procesele împotriva lui în calitate de director al Publiserv, fiind dat în judecată de cei care fuseseră angajați pe linie de partid. Cu toate acestea, instanțele au început să se pronunțe în favoarea sa. Ieri, Curtea de Apel Bacău a dat verdictul final, confirmând că decizia lui Ghinet a fost corectă și respingând cererile celor care, deși știau bine cum au fost angajați, încercau să rămână la „ciolan”.

Acest caz demonstrează că, chiar și atunci când ești presat de partid să faci compromisuri, poți refuza și, dacă ai dreptate, poți câștiga. Marius Ghinet a rămas ferm pe poziții și, în final, a fost confirmat de justiție.

Desigur, acest gest al lui Ghinet, de a refuza să execute orbește ordinele politice și de a nu-și asuma riscul de a plăti aproape fictiv persoane angajate de un lider de partid, l-a costat ”fugărirea” din PNL Neamț. Totuși, nu este nici primul, nici ultimul care s-a îndepărtat de PNL pentru că nu a vrut să facă parte din sarabanda corupției și traficului de influență instaurate de unii foști lideri ai acestui partid.

I.R.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate