5 Sfaturi să iei masa liniştit în oraş cu un copil de 2 – 3 ani

0

După ce apare un copil în viaţa unui cuplu, mulţi părinţi aflaţi la prima experienţă sunt îngrijorați de cum va arăta viaţa lor. Multe lucruri nu le mai poţi face singur sau în tihnă, fără ca „argintul viu” de 2 – 3 ani să te tragă de pantaloni sau să te bombardeze cu multe “de ce-uri”.

Cu toate astea, cumpărăturile şi chiar mâncatul în oraş, la restaurant, nu trebuie să rămână plăceri ale trecutului. Puteţi face asta şi să vă bucuraţi de o masă liniştită şi chiar cu o conversaţie plăcută între voi, părinţii sau alături de alţi prieteni. Cum faceţi asta? Luând cu voi câteva jucarii copii 3 ani care să-l țină ocupat. Iată mai jos și alte trucuri.

1. Uită-te la meniu atunci când alegi restaurantul

Dacă există preparate şi pentru copii, atunci cadrul va fi mai primitor pentru familiile cu copii mici. Dacă nu există meniu pentru copii, următorul pas este să verifici listele de aperitive şi garnituri pentru orice preparat simplu, cum ar fi macaroane cu brânză, cartofi copţi sau o supă simplă.

Evită mesele franţuzeşti rafinate sau meniurile complicate şi prea sofisticate.

2.Asigură-te că restaurantul are scaun înalt pentru copii

Dacă ai îndoieli, sună la restaurant şi întreabă. Multe localuri găzduiesc cu plăcere micii degustători, iar unele localuri pot avea chiar spaţii mici pentru joacă, o masă cu creioane de colorat sau un leagăn în grădină.

3.Programează ieşirea mai devreme

Mâncaţi mai devreme şi nu prea târziu spre seară dacă se poate. Uneori poate fi cel mai confortabil să mergi la masă la ora 17 şi nu să aştepţi până la ora 19, când vin cuplurile sau grupurile mai formale la restaurant. Astfel, nu doar că vei avea parte de mai puţin public, dar copilul tău nu va fi atât de expus unei posibile agitaţii. Iar dacă are un tantrum, vei putea gestiona situaţia mai uşor, fără prea multe perechi de ochi aţintite la voi.

Dacă mâncaţi mai devreme, puteţi ajunge mai devreme acasă şi copilul de 2 – 3 ani va avea suficient timp pentru duş, citit şi pregătire pentru somn. Deci, o să vă rămână timp pentru a vă răsfăţa împreună după ce el adoarme, la un pahar de vin sau un bol de îngheţată.

4.Afişează încredere şi calm

Dacă îţi vei păstra calmul când ieşi la restaurant cu un copil de 2 – 3 ani, vei reuşi să ai parte de o masă liniştită. Dacă părinţii sunt calmi, copiii sunt calmi. La fel şi personalul de la restaurant. Nu uita că ai tot dreptul să fii acolo, eşti un client care plăteşte. În cel mai rău caz, dacă cel mic face o criză de furie, iei mâncarea la pachet şi pleci. Ai trecut prin lucruri mai rele în viaţă, nu?

5.Nu uita de distracţie şi captarea atenţiei copilului tău

Ce face un copil de 2- 3 ani la o masă cu adulţi, când nu are altceva de făcut decât să stea pe scaun? Posibile năzdrăvanii; poate începe să tragă de faţa de masă, să se joace cu tacâmurile în farfurie, să se urce pe scaun şi aşa mai departe.

Ca să eviţi asta, asigură-te că ai la tine câteva jucării copii 2 ani sau 3 ani, în funcţie de vârsta lui. iPad-ul şi telefonul pot deveni planuri de rezervă, dar ar fi bine să le evitaţi.

În schimb, mai poţi aduce cu tine creioane de colorat şi câteva foi sau o carte mică cu activităţi care să-i menţină atenţia şi să-l facă să stea cuminte pe scaun până când vine comanda. Cărţile cu clapete sau micile cuburi senzoriale, puzzle-urile mici sau jocurile de buzunar sunt o altă idee bună.

Ţine cont de aceste lucruri şi şansele de a avea o masă tihnită în oraş cu un copil de 2 – 3 ani vor creşte mult. Poftă bună!

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate