Top 3 sfaturi pentru a-ți pregăti locuința de toamnă

0

Poză de Yulia Ilina pe Pexels.com

Venirea toamnei este anticipată cu entuziasm de mulți dintre noi, care, după perioada de caniculă a verii, așteaptă cu nerăbdare o scădere a temperaturilor. Astfel, pentru a face față cu brio acestei perioade de tranziție, este important să iei câteva decizii inteligente care să te ajute să te bucuri mai mult de schimbarea de vreme.

Iată 3 modalități prin care să îmbrățișezi schimbarea sezonului în decorul locuinței tale:

1.  Investește în elemente care asigură o temperatură optimă în interiorul locuinței

Primul pas pentru a-ți pregăti locuința pentru toamnă este să te asiguri că aceasta este bine izolată și că îți poate păstra căldura în interior. Astfel, efectuează o inspecție a sistemului de izolație pentru a identifica eventualele scurgeri de aer și asigură-te că acestea sunt izolate corespunzător. Spre exemplu, poți adăuga benzi izolante la ferestre și uși pentru a împiedica pierderile de căldură. De asemenea, este recomandat să investești în draperii groase care pot reține căldura în interiorul camerei, adăugând totodată un plus de confort vizual și estetic. În continuare, poți asorta draperiile cu o mochetă care să mențină podeaua caldă și plăcută la atingere, împiedicând totodată pierderile de căldură. Astfel, vei avea o locuință călduroasă și vei face economii substanțiale la facturile de întreținere.

2.  Creează o atmosferă plăcută

Odată ce locuința ta este bine izolată și căldura este asigurată, este momentul să te concentrezi pe crearea unei atmosfere călduroase, care să îți ofere acea senzație de confort și relaxare. Începe prin a adăuga perne și pături moi și călduroase pe canapele și fotolii. Materiale precum lâna, catifeaua sau bumbacul gros sunt perfecte pentru a aduce o notă confort care te vor face să-ți dorești să-ți petreci serile doar în casă. Iluminatul joacă, de asemenea, un rol crucial în crearea unei ambient relaxant. Alege surse de lumină caldă, precum lămpile de podea sau lumânările parfumate. Optează pentru arome tomnatice precum merele, scorțișoara sau ciocolata. Nu uita să adaugi și câteva accente de decor în tonuri de toamnă, cum ar fi nuanțele de maro, portocaliu, galben și roșu, care evocă culorile frunzelor de toamnă și aduc un plus de culoare și căldură în locuință.

3.  Pregătește spațiile pentru activități de interior

Toamna este anotimpul ideal pentru a petrece mai mult timp în interior, fie că este vorba de citit, vizionarea de filme sau gătirea unor rețete specifice sezonului. Așadar, pregătește-ți locuința pentru aceste activități! Începe prin amenajarea unui colț de lectură confortabil, echipat cu o lumină de citit adecvată și un fotoliu comod. Apoi, adaugă o pătură pufoasă și o măsuță pe care să îți poți așeza cana de ceai/ cafea fierbinte pe care o vei savura în timp ce îți vei citi cartea preferată. De asemenea, îți poți reorganiza bucătăria pentru a o face mai practică pentru gătit și copt. Pune-ți o melodie plăcută sau serialul preferat pe fundal și explorează numeroase rețete de toamnă precum plăcintele cu mere, dovleac copt sau supele calde și aromate.

Acestea fiind spuse, pregătește-ți locuința pentru venirea toamnei și bucură-te de temperaturile mai scăzute. Ține cont de sfaturile de mai sus și petrece mai mult timp în interior alături de cei dragi.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate