“Fii în pas cu tehnologia – FIT” – cursuri gratuite

0

Comunicat de presă

Camera de Comerț și Industrie Neamț în parteneriat cu Asociația Ecoforest – Susana Geangalău, implementează proiectul “Fii in pas cu tehnologia – FIT” – SMIS 300629, proiect cofinanțat prin Programul Educație și Ocupare, Prioritate P09: Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității, Obiectiv specific: ESO4.7. Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale (FSE+).

Proiectul are o valoare totală de 4.948.075,22 lei, cu o valoare a cofinanțării UE de 4.205.863,94 și se va desfășura în perioada 01.09.2024 –  31.08.2026.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea numărului de participanți la programe integrate de consiliere profesională și formare profesională continuă prin implicarea unui număr de minim 602 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private din Regiunea NE, județele NT și SV, prin implementarea de măsuri specifice integrate care asigură formarea profesională și certificarea superioară.

Cea mai importantă activitate a proiectului constă în organizarea cursurilor GRATUITE de calificare (Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare, Confecționer montator tâmplărie cu vitraj izolant, Agent de securitate, Montator instalații solare), a cursurilor de inițiere/perfecționare/specializare (Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, Inspector in domeniul securității și sănătății în muncă, Referent resurse umane, Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere, Manager proiect, Ergonomist, Specialist in managementul deșeurilor) și a cursurilor informale (Marketing online, Managementul relației cu clienții – CRM).

Ca urmare a desfășurării activităților, în cadrul proiectului vor fi consiliați profesional 602 angajați și vor obține certificate de absolvire 560 angajați.

Detalii suplimentare despre proiect, înscrierea persoanelor în grupul țintă și calendarul cursurilor de formare se pot obține de la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, telefon: 0233.216.663, e-mail: [email protected] si de pe pagina www.ccint.ro.

Irina MUNTEANU

Manager proiect

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate