Ciprian Șerban, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, despre provocările și prioritățile noii sesiuni parlamentare

0

Astăzi, 2 septembrie 2024, a debutat ultima sesiune parlamentară a actualului mandat al Parlamentului României, un moment marcat de așteptări ridicate și provocări semnificative. Ciprian Șerban, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a subliniat într-o declarație oficială obiectivele social-democraților din această toamnă.

Ciprian Șerban a recunoscut că această sesiune parlamentară va fi una marcată de provocări, în special în contextul electoral care va domina scena politică românească.

Această sesiune va fi esențială pentru a oferi guvernului condus de Marcel Ciolacu suportul legislativ necesar, un aspect critic având în vedere contextul politic tensionat și apropierea alegerilor. Șerban a subliniat că este necesară o abordare lucidă și responsabilă pentru a depăși obstacolele ce vor apărea inevitabil pe parcurs.

Ciprian Șerban i-a felicitat, de asemenea, pe colegii săi din PSD pentru funcțiile obținute în noul Birou Permanent al Camerei Deputaților, evidențiind contribuțiile vicepreședinților Petre Florin Manole și Ștefan Ovidiu Popa, secretarei Eliza Peța-Ștefănescu și chestorului Marius Mărgărit. De asemenea, liderul PSD și-a exprimat aprecierea pentru Daniel Suciu, noul președinte al Camerei Deputaților, subliniind importanța acestei funcții în coordonarea activității parlamentare.

În plus, Ciprian Șerban i-a transmis succes lui Alfred Simonis, care a decis să se dedice administrației locale ca președinte al Consiliului Județean Timiș, după un mandat apreciat la conducerea Camerei Deputaților. Această schimbare reflectă dinamica internă a partidului și angajamentul acestuia față de dezvoltarea regională.

La nivel personal, Ciprian Șerban a ținut să mulțumească organizației PSD Neamț și președintelui acesteia, Daniel Vasilică Harpa, pentru sprijinul acordat în alegerea sa ca lider de grup PSD la Camera Deputaților. Această recunoaștere subliniază legătura strânsă dintre liderii locali și cei naționali în cadrul PSD, o relație esențială pentru succesul electoral și guvernamental al partidului.

Pe măsură ce sesiunea parlamentară avansează, rămâne de văzut cum vor naviga parlamentarii PSD printr-o toamnă plină de provocări politice și legislative. Declarațiile lui Ciprian Șerban indică o determinare clară de a susține guvernul și de a se adapta contextului electoral, în timp ce recunoaște contribuțiile și sprijinul colegilor săi din partid. Această sesiune va fi decisivă nu doar pentru PSD, ci și pentru viitorul politic al României în anii ce urmează.

Redăm declarația completă:

Începem astăzi, 2 septembrie, o nouă sesiune parlamentară, ultima în actualul mandat al Parlamentului României.


Ne așteaptă o toamnă plină de provocări și proiecte, iar noi, parlamentarii PSD, vrem să ne ridicăm la nivelul cel mai înalt, chiar dacă vor exista șicane electorale din toate părțile.
Avem obligația să fim lucizi, să depășim aceste momente și să oferim guvernului condus de Marcel Ciolacu, suportul legislativ de care are nevoie.

Închei prin a-i felicita pe colegii mei deputați PSD, pentru funcțiile obținute în noul Birou Permanent al Camerei Deputaților, vicepreședinți Petre Florin Manole și Ștefan Ovidiu Popa, secretar Eliza Peța-Ștefănescu, și chestor Marius Mărgărit, precum și pe colegul meu Daniel Suciu, noul președinte al Camerei.


Vreau de asemenea să urez succes prietenului meu Alfred Simonis, cel care a avut un mandat foarte bun ca președinte al Camerei Deputaților, dar a decis sa meargă în administrația locală în funcția de președinte al CJ Timiș.


Cu voia dumneavoastră, vreau să mulțumesc organizației PSD NEAMT și președintelui Daniel Vasilică Harpa, pentru susținerea acordată în alegerea mea ca lider de grup PSD la Camera Deputaților.


Ciprian Constantin Șerban,
Prim-vicepreședinte PSD Neamț,
Liderul grupului PSD, Camera Deputaților

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate