Spectacol de manele în Piatra-Neamț, un oraș în care administrația locală discriminează tot ce ține de preferințele culturale ale minorității rome

1

RO: Spectacol de manele în Piatra-Neamț, un oraș în care administrația locală discriminează tot ce ține de preferințele culturale ale minorității rome. Orașul unde, deși avem mii de oameni, în mare parte de etnie romă, care ascultă astfel de muzică, niciodată nu se alocă niciun leu pentru a invita la zilele orașului, Crăciun, Revelion etc., măcar un artist ascultat de această comunitate.

Un oraș unde romii sunt buni dacă au de plătit taxe și impozite și mai ales de scos la vot iar când este să li se ofere ceva la o sărbătoare publică, sunt ignorați cu totul.

Sperăm ca noua administrație, care va veni de luna viitoare la Piatra-Neamț, să acorde atenție și acestei comunități și chiar și celor care sunt fani ai manelelor sau, dacă nu le acordă atenție, atunci să nu le mai ia taxe și impozite și să nu se mai milogească pe la porțile lor pentru voturi în campaniile electorale.

ROMANI: Spectacol de manele ande Piatra-Neamț, jekh foro kaj administrația lokală diskriminează sa so kașelpe de preferințele kulturale ale minorității rome. Foro kaj, te amaro mille manușen, buteder de etnie romă, ka ascultă akava muzika, niciodata nu alocen nicio love pentru te invitan la zilele forosko, Crăciun, Revelion, thaj măcar jekh artist kașelpe de akaja comunitate.

Jekh foro kaj romii saren lachi te an love, te platesen taxe thaj impozite thaj mai but te skerden la vot, vashoda kana este te aven ceva la jekh sărbătoare publică, saren ignorați kaj sa.

Speram te najisar administration novo, so avela de luna viitoare ande Piatra-Neamț, te de attenzione thaj akaj comunitate thaj chiar și kelen so saren fani ai manelelor, vo te na le de atención atunci să na le mai an taxe thaj impozite thaj să na se milogesc pe la portale lenge pentru voturi ande campaniile electorale.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Costi Muraru spune

    Nu cred că populația romă este discriminată la Piatra Neamț! Dimpotrivă, eu, că cetățean al orașului mă simt discriminat. Am lucrat că poștaș și mergeam pe str. Sub Dărmănești locuită în proporție de 95% de populație romă, pentru a duce plicuri de la Direcția Taxe și Impozite Locale ale Primăriei municipiului Piatra Neamț. Acele plicuri conțineau înștiințari despre sumele pe care le datorau acești locuitori bugetului local. Sumele erau destul de consistente și foarte multe. Refuzau să le recunoască sau să le primească (plicurile). Totdeauna mă întrebau când le aduc banii de ajutoare sociale. Nu vor să ,,abuzeze” de dreptul la muncă, ci doar de drepturi de a fi ajutați financiar. Această stare de lucruri continuă și acum. Deci, cine este discriminat? Eu sau acești indivizi? Din taxele plătite de mine și alți cetățeni ai acestei urbe beneficiază de ajutoare bănești acești indivizi,,iubitori de cultură” (manele). La urma urmei cultura lor! Pretenții au cu duiumul, dar nu prea dau nimic în schimb.În străinătate blamează țara și ne fac de rușine. Sunt considerați români și din cauza lor în s-a pus o etichetă proastă! Sunt, bineînțeles, și români care contribuie la această etichetă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate