Incendii lichidate de pompieri la Ruginoasa și Preluca

0

La data de 1 septembrie, în jurul orei 10:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Ruginoasa pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Ruginoasa și Detașamentul de pompieri Roman (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la o casă și două anexe gospodărești, propagându-se și la acoperișul unei case învecinate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: casa de locuit cu o suprafață de 70 mp cu bunurile din interior, un adăpost pentru animale cu suprafața de 60 mp, o bucătărie de vară cu o suprafață de 20 mp cu bunurile din interiorul acesteia, 10 ml de gard din lemn și acoperișul casei învecinate pe o suprafață de aproximativ 10 mp.
Jarul căzut din sistemele de încălzire/gătit a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.
Nu au fost victime.

La aceeași dată, în jurul orei 18:00, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în satul Preluca.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pângărați și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei case, existând posibilitatea propagării la o altă casă din vecinătate și la o magazie a unui operator economic.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 15 mp din acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu draniță) și s-au deteriorat 5 mp din acoperișul magaziei.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate