CONFERINȚĂ DE PRESĂ: PSD a fost și rămâne singurul apărător adevărat al intereselor seniorilor

0

Pentru a înlătura dezinformările apărute în urma recalculării pensiilor, Organizația Județeană PSD Neamț a organizat duminică, 1 septembrie, o conferință de presă pe acest subiect. La conferință au participat Daniel Vasilică Harpa– președintele PSD Neamț și președintele ales al CJ Neamț, împreună cu Adrian Bourceanu– reprezentantul Guvernului în teritoriu, Neculai Puscasu– președintele seniorilor social-democrați din județul Neamț, Titi Holban– secretar regional, Neculai Chirilă- președinte OPSD Piatra Neamt, Eugen Pătrașcu- președinte OPSD Roman.

În ultimii 30 de ani, au existat numeroase inechități între pensionarii care au ieșit la pensie în condiții similare, dar pe legislații diferite. Acest lucru a dus la discrepanțe semnificative în cuantumul pensiilor, chiar și în cazurile în care oamenii au muncit la fel și au contribuit în mod egal.

Prin recalcularea pensiilor, PSD și Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu au dorit să aplice un principiu simplu: 𝐥𝐚 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆ 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐞.

Vreau să subliniez un aspect esențial: NICIO PENSIE NU SCADE. Este precizat clar în Legea nr. 360/2023, la articolul 144. Dacă, în urma recalculării, pensia rezultată este mai mică decât cea avută anterior, pensionarul va primi pensia mai mare, așa cum este corect.”, precizează președintele Daniel Vasilică Harpa.

Cum se realizează echitatea?

Pentru a corecta aceste inechități, unele pensii cresc mai mult, altele mai puțin, iar altele rămân neschimbate până când celelalte le ajung din urmă.

Aceasta este singura modalitate prin care putem asigura echitatea. Nu putem crea un sistem just dacă toate pensiile ar crește în mod egal și simultan. Cei care au fost dezavantajați de legislațiile anterioare trebuie să fie compensați, iar acest lucru este un act de dreptate socială.

𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦:

– În județul Neamț, 94.503 pensii din 114.552, adică 82,5%, cresc în urma recalculării.

– Valoarea medie a creșterii pentru cei care beneficiază este de 560 de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 26%.

– Aproximativ 6700 de pensionari din județul nostru ies din categoria indemnizației sociale, beneficiind de o pensie recalculată mai mare.

În concluzie, PSD și Guvernul Ciolacu au făcut un pas curajos și necesar pentru a aduce echitate în sistemul de pensii din România. Știm că această recalculare poate fi un subiect delicat pentru unii, dar vă asigurăm că ne-am asumat responsabilitatea de a pune ordine și de a corecta nedreptățile trecutului.

Mai spunem o dată: NICIO PENSIE NU SCADE În rest, rămâne cum s-a stabilit: la nivel național, peste 3.8 milioane de pensii vor crește, adică 83%!

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm că vom continua să luptăm pentru drepturile dumneavoastră, pentru un sistem de pensii corect și echitabil.

Sănătate și numai bine tuturor seniorilor noștri!

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate