Încep lucrările de resistematizare rutieră pe strada Calistrat Hogaș

0

După deciziile luate recent în ședința comisiei de specialitate a primăriei, de luni, 2 septembrie, vor începe lucrările de resistematizare rutieră pe două artere de circulație din zona centrală a municipiului. Astfel, în prima parte a săptămânii viitoare, echipele de la societatea Publiserv vor interveni pe strada Calistrat Hogaș cu lucrări de premarcaj (inclusiv în zona intersecției cu Bulevardul Republicii), înlocuire indicatoare rutiere, marcajul străzii și delimitarea locurilor de parcare.

În perioada 4-6 septembrie, lucrări de acest tip se vor efectua și pe străzile Alexandru cel Bun și Poștei. De asemenea, o parte importantă a acestei modificări implică și reconfigurarea intersecției Bulevardului Republicii cu străzile Durăului și Calistrat Hogaș, unde vor fi înființate două treceri de pietoni, care vor fi marcate cu prioritate pentru siguranța pietonilor.

De menționat că toate aceste operațiuni se vor face în orele de noapte, pentru a nu afecta trafiul rutier intens din timpul zilei.

Conform proiectului avizat favorabil de Comisia Rutieră a Primăriei Piatra-Neamț și de Poliția Rutieră, în urma acestor modificări, circulația pe străzile amintite se va face tot după regula „sens unic”, însă deplasarea va fi dinspre zona centrală, spre cartierul Precista (pentru străzile Calistrat Hogaș și Alexandru Lăpușneanu), cu varianta de revenire pe străzile Oituz și Alexandru cel Bun.

Astfel, se va schimba direcția de circulație, cu sens unic pe străzile Calistrat Hogaș – Alexandru Lăpușneanu – Prof. Ion Negre – Bradului – Plugarului – Liliacului – Oituz – Alexandru cel Bun – Poștei – Calistrat Hogaș.

Comunicat de presă

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate