20 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 lei au fost aplicate de jandarmii nemțeni în acest sfârșit de săptămână

0

În perioada 23-25 august 2024,  jandarmii nemțeni au fost alături de cetățeni și au acționat zilnic pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională, atât în mod independent, cât şi în sistem integrat.

18.300 de lei reprezintă valoarea totală a amenzilor aplicate de echipajele de jandarmerie în acest sfârșit de săptămână, cele  20 de  sancțiuni contravenționale vizând în principal încălcări ale Legii nr. 61/1991, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea de scandal, adresarea de injurii, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității precum și impiedicarea organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu.

Pe timpul misiunilor desfășurate în acest weekend, jandarmii nemțeni au constatat un număr de 2 infracțiuni cu doi autori pentru săvâșirea unor fapte de furt.

Totodată,  jandarmii au intervenit la 10 incidente semnalate prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Jandarmii montani s-au aflat și ei pe traseele și în stațiunile montane, pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, precum și în cazul constatării unor abateri legale, fără a fi înregistrate evenimente negative.

De asemenea, jandarmii în timp ce se deplasau spre localitatea Pipirig pentru executarea misiunii de asigurare a ordinii publice prilejuită de Ziua Comunei, au intervenit pentru acordarea primului ajutor specific până la sosirea echipajelor specializate, asupra celor trei persoane implicate în accidentul rutier din localitatea Poiana Largului, județul Neamț. Felicitări pentru spiritul civic și profesionalismul de care ați dat dovadă în slujba comunității!

Continuăm să ne îndeplinim atribuțiile cu responsabilitate, asigurând ordinea și liniștea publică și suntem permanent alături de cetățeni, pentru siguranța acestora.  

Vă reamintim că ne puteți solicita sprijinul, ori de câte ori este nevoie, fie în mod direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Mulțumim tuturor cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă pe timpul desfășurării în siguranță și fără incidente a manifestărilor cultural-artistice, sportive și religioase.

transmite Jandarmeria Neamț

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate