„Tocăniță pentru toți Codiță” în adăpostul de câini din Piatra-Neamț, acțiune solidară cu protestele din Târgu Jiu și Târgu Mureș

0

Comunicat de presă

  • Zeci de persoane s-au mobilizat și în această duminică la apelul Asociației „CLAUDIA Încă o șansă”

Duminică, 25 august 2024, aproximativ 35 de oameni minunați au venit în adăpostul public de câini fără stăpân din Piatra-Neamț, situat în str. Ghe. Doja, nr. 58, pentru a participa la a doua ediție a acțiunii „Tocăniță pentru toți Codiță”, inițiată de Asociația „CLAUDIA Încă o șansă”. Prima acțiune de acest gen a avut loc pe 28 iulie. O nouă ediție va avea loc în luna octombrie a acestui an.

Scopul evenimentului a fost acela de a sensibiliza locuitorii municipiului Piatra-Neamț, și nu numai, cu privire la importanța reducerii numărului de animale fără stăpân, prin campanii de sterilizare și o mai bună gestionare a acestei probleme de către statul român. În adăpost se află în permanență sute de câini capturați din municipiului Piatra-Neamț, dar și din alte localități din Neamț. Principala lor hrană este formată din granule, motiv pentru care duminică de duminică, de aproape 5 ani, voluntarii Asociației „CLAUDIA Încă o Șansă” vin în adăpost pentru a oferi o masă mai consistentă câinilor cazați aici.

În cadrul acțiunii de astăzi, participanții au fost invitați să vină cu mâncare gătită: orez, carne, dar și cu recipiente pentru hrană: găleți și castronele. Și de această dată, toți câinii din adăpost au primit hrană pe săturate.

Precizăm că acțiunea a fost organizată și în solidaritate cu toți cei ieșiți în stradă la protestele din Târgu Jiu și Târgu Mureș. Peste 60 de câini au fost eutanasiați de administratorii adăpostului public din Târgu Jiu în urmă cu două săptămâni. Potrivit declaraţiilor şi a informaţiilor apărute în presă, cei 60 de câini au fost eutanasiaţi într-o singură noapte, într-o singură oră, lucru considerat imposibil de a fi efectuat legal și etic de către specialiștii în medicină veterinară.

„Orice faci, fă-o cu toată inima! Cu toată inima am participat astăzi puțin peste 35 de persoane  de persoane la Tocăniță pentru toți Codiță, oameni pe care îi cunoșteam sau i-am cunoscut acum. Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru că ați ales implicarea în detrimentul confortului. Îmi tresaltă inima de bucurie când văd câtă bunătate există încă. Treaba noastră e să o duplicăm.

Poate nu am putut fi prezenți la Târgu Jiu sau astăzi la Târgu Mureș și acesta este modul nostru de a protesta împotriva a ce se întâmplă la Târgu Jiu, în Turcia și în marea majoritate a adăposturilor în care nu ajunge ochi străin. Nu am știut câți vor fi, cine vine sau câtă mâncare va fi. Doamne a făcut în așa fel încât totul a fost perfect, mâncarea a fost exact cât trebuia, toată lumea s-a implicat, inclusiv cei mici.

Încă o șansă se înclină, cu recunoștință, în fața domniilor voastre. Noi, vom fi aici și duminica viitoare. Următoarea „tocăniță” va fi în octombrie și contăm pe voi.”, a declarat cu recunoștință președintele asociației, Claudia Filip.

Toți câinii din adăpost au nevoie să fie adoptați, întrucât legislația în vigoare nu este de partea lor. Adopția este gratuită! Din păcate, eutanasierea este în multe adăposturi din România metoda de elecție pentru reducerea numărului de câini fără stăpân, dacă aceștia nu sunt adoptați în termenul legal.

Asociația „CLAUDIA Încă o șansă” militează pentru schimbarea acestei abordări, prin campanii de sterilizare gratuite, o metodă etică și umană de controlare a populației animalelor hoinare. Din 2021 până în prezent, asociația, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, a realizat peste 4000 de sterilizări gratuite în rândul câinilor și pisicilor.

Reamintim că  Asociația „CLAUDIA Încă o șansă” din Piatra-Neamț are alocat, începând cu 2 iunie 2024, un număr scurt, prin intermediul căruia oricine dorește poate dona 2 euro LUNAR trimițând un SMS la 8845 cu textul VIZIUNE pentru a sprijini proiectul „Încă o șansă pentru animale: Campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în Neamț”. Toate SMS-urile se vor transforma în sterilizări. Sterilizând, combați abandonul și eutanasia.Amănunte aici.

Alte metode de a sprijini: DONEAZĂ.

Asociația „CLAUDIA Încă o șansă” mulțumește și este recunoscătoare tuturor participanților din cadrul acțiunii de duminică din adăpost, precum și tuturor celor care au fost permanent alături de proiectele de protecția animalelor. Pe această cale adresează tuturor o invitație de participare în calitate de voluntari și în acțiunile viitoare, completând formularul de aici.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate