Achiziție dubioasă de 75.000 lei la final de mandat: Primarul PNL Andrei Carabelea contractează servicii ce par inutile de la o firmă cu legături în PNL

0

Primarul PNL al municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, aflat în ultimele sale săptămâni de mandat după ce a pierdut alegerile, a efectuat o achiziție surprinzătoare și costisitoare. Carabelea a contractat recent servicii în valoare de 75.000 RON de la Asociația Institutul pentru Orașe Vizionare, condusă de un consultant politic cu legături strânse în PNL.

Serviciile achiziționate includ realizarea unor studii de dezvoltare urbană, un raport personalizat, acces la o bază de date și un seminar strategic interactiv. Însă, având în vedere că primarul este pe cale de a părăsi funcția și că există deja studii și strategii de urbanism pentru Piatra Neamț, aceste servicii par inutile.

Patronul firmei în discuție, cunoscut pentru rolul său în campaniile electorale ale PNL, inclusiv pentru președintele Klaus Iohannis, este bine-cunoscut în cercurile politice pentru influența sa în partid. Achiziția ridică semne de întrebare, părând mai degrabă o datorie neplătită din campania electorală decât o investiție necesară pentru un oraș care are multe alte priorități.

Acest contract a fost încheiat într-un moment delicat, când primarul ar trebui să pregătească tranziția către noua administrație, nu să facă achiziții controversate, lăsând impresia unui posibil favor politic de final de mandat.

Ar fi foarte bine ca cineva din primărie să iasă și să explice public această achiziție, să prezinte referatul de necesitate, pentru a vedea cu toții cine a considerat această consultanță o prioritate într-un oraș în care bugetul este grav afectat de multiplele cheltuieli neprevăzute asociate proiectelor aflate în derulare. De asemenea, am fi curioși să aflăm cine din primărie a semnat acest contract.

I.R.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate