APEL UMANITAR: Ajutor pentru repatrierea și înhumarea lui Alex, un tânăr din Piatra-Neamț

0

Cu inima grea, facem un apel către toți cei care pot aduce o rază de speranță și alinare unei familii îndurerate din Piatra-Neamț. Alex A., un tânăr de 33 de ani, a fost un om dedicat familiei sale, muncind din greu pentru a-i asigura fiului său de doar cinci ani un viitor mai bun. Din păcate, destinul a fost nemilos. Oboseala pe care o simțea de ceva vreme nu era doar un semn al efortului său zilnic, ci semnul unei boli necruțătoare: un cancer galopant, care l-a răpit dintre cei dragi în doar trei luni.

Carmen Suciu, asistent social la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, a exprimat durerea profundă a familiei într-o declarație care ne înduioșează și ne face să reflectăm asupra fragilității vieții: „Ce să le spui unor părinți care își văd fiul așezat într-un sicriu? Să le spui că a plecat la îngeri, dar pe o mama ce își conduce fiul către eternitate nu o poți consola cu nimic, o parte din sufletul ei pleacă pentru totdeauna odată cu fiul său.”

Alex a plecat prea devreme, lăsând în urmă un gol imens în sufletele părinților săi, ale soției și ale copilului său. Familia a făcut eforturi uriașe pentru a-l aduce pe Alex acasă din Roma – Italia, unde și-a găsit sfârșitul, acceptând să plătească ulterior serviciile funerare în valoare de 2500 de euro. Această sumă reprezintă o povară financiară imensă pentru o familie deja distrusă de durere.

Fiul său încă așteaptă cu nerăbdare ca tatăl său să-l pregătească pentru grădiniță, neînțelegând că Alex acum îl veghează din cer. Această familie nu ar trebui să poarte pe umeri și povara financiară a acestor cheltuieli, pe lângă suferința imensă prin care trece.

Facem un apel către comunitatea noastră să ne unim în fața acestei tragedii și să contribuim cu cât de puțin putem, pentru a ajuta această familie să nu ajungă împovărată de datorii. Haideți să ne arătăm compasiunea și solidaritatea, pentru ca Alex să-și poată găsi odihna veșnică în pace, iar familia lui să-și poată lua rămas bun fără teama că va fi urmărită de executări silite.

Împreună, putem aduce un pic de alinare unei familii sfâșiate de durere.

Donațiile pot fi făcute în contul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, cu mențiunea „repatriere Alex”.

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Haideți să le dăm o mână de ajutor, și așa sunt împovărați de durere, pentru a nu fi executați silit de firma italiană.  Să ne unim și să nu retezăm aripile îngerești ale lui Alex.

E greu, însă, a găsi cuvinte de compasiune când, unui tânăr, ce părea că are viața înainte și încerca să-și contureze un drum prin această lume, i se termină firul existenței într-un mod atât de tragic. În acest caz, timpul parcă n-a mai avut răbdare. N-a mai vrut să-l lase să cunoască mai mult, să acumuleze mai multă experiență, să fie alături de prieteni, să-și bucure părinții, să se bucure de copilul său, de familia sa.

De ce s-au întâmplat acestea, numai singur Dumnezeu știe! A dorit poate să mai adauge un suflet curat în ceata celor ce prin curăție au câștigat Împărăția lui Dumnezeu. A dorit să-l ferească de răutățile acestei lumi nedrepte, pentru a se bucura de frumusețea lumii celor drepți. A dorit să-l rupă de pe pământ, pentru a-l răsădi în Răi.  Un băiat blând, muncitor, plin de visuri…

Mulțumim părintelui Viorel Crușitu, doamnei Carmen Pavelescu pentru ajutorul oferit cu serviciile de înmormântare la  Biserica ”Sfinții şi Drepţii Părinți Ioachim și Ana” din Piatra-Neamț.

a mai transmis Carmen Suciu

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate