Eveniment în onoarea sportivelor olimpice Ioana Vrînceanu și Bianca Ghelber la Instituția Prefectului – Neamț

0

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județului Neamț, s-a desfășurat un eveniment deosebit organizat în onoarea sportivelor olimpice Ioana Vrînceanu și Bianca Ghelber.

Moderatorul evenimentului a fost Marcel Mihalcea, consilier al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț. La festivitate au participat personalități importante din lumea sportului, precum profesorul Valentin Gavril, conducător al Clubului Sportiv „Ceahlăul” Piatra-Neamț și președinte interimar al Federației Române de Canotaj, alături de profesorul Lucică Cucoș, antrenorul care a descoperit-o pe Bianca Florentina Ghelber.

𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐕𝐫𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐚𝐧𝐮, născută pe 7 martie 1994, în satul Pluton de lângă Târgu Neamț, este o canotoare cu multiple titluri naționale și internaționale câștigate până în prezent, ultimele două medalii fiind cele primite în urmă cu câteva zile la Paris (argint și aur olimpic, la probele de dublu rame feminin categoria ușoară și 8+1 feminin).

𝐁𝐢𝐚𝐧𝐜𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐆𝐡𝐞𝐥𝐛𝐞𝐫 s-a născut la Roman pe 1 iunie 1990 și este performeră la sportul aruncarea cu ciocanul, având la activ 4 participări la Jocurile Olimpice, 4 titluri de campioană mondială la junioare, 5 medalii europene și 76 de titluri naționale.

La manifestare au luat parte elevi ai liceelor cu profil sportiv din județul Neamț, din Piatra Neamț și Roman, juniori de la Clubul Sportiv „Ceahlăul”, reprezentanți ai Clubului Atletic Roman, CSM Ceahlăul Piatra Neamț și ai cluburilor de handbal, tenis, box, arte marțiale și volei. În sală s-au aflat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, ai Prefecturii și ai Consiliului Județean Neamț, alături de public entuziast care a primit cu aplauze calde fiecare declarație a celor două sportive de marcă. Printre cei prezenți s-au numărat și Dorica Vrânceanu, mama canotoarei Ioana Vrînceanu, și Victoria, fiica în vârstă de 10 ani a atletei Bianca Ghelber, care au fost alături de cele două campioane în acest moment special.

A avut loc un dialog interactiv cu cele două sportive și antrenorii lor, în care s-au discutat succesele remarcabile obținute, eforturile și sacrificiile depuse, precum și momentele bune și grele din carierele lor. Ioana Vrînceanu a fost celebrată pentru performanțele sale de excepție, printre care medalia de aur la canotaj rame 8+1 și medalia de argint la dublu rame la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar Bianca Ghelber a fost onorată pentru clasarea pe locul IX la aruncarea ciocanului în aceeași competiție.

Prefectul județului Neamț, Adrian Bourceanu, a felicitat sportivele pentru realizările lor și le-a oferit câte o plachetă de recunoștință, un buchet de flori, lucrări plastice realizate de pictorul Dumitru Bezem și câte un lanț de argint cu simbolul olimpic.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Chitic, a salutat prezența celor două campioane. În sală s-a aflat și vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru.

Evenimentul s-a încheiat într-o notă festivă, cu o sesiune foto, în cadrul căreia participanții au avut ocazia să imortalizeze momentele alături de cele două sportive și să obțină autografe. Atmosfera a fost încărcată de emoție, iar admirația pentru munca și dedicarea acestor mari campioane a fost resimțită de toți cei prezenți.

***

Cuvântul adresat de domnul prefect Adrian Bourceanu la începerea evenimentului:

Stimați invitați, dragi prieteni și, mai ales, dragi sportive olimpice,

România a înregistrat un rezultat istoric la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, cucerind nu mai puțin de nouă medalii, ceea ce a plasat țara noastră pe locul 23 în clasamentul general pe medalii, cea mai bună clasare a României în ultimele două decenii. Cei 106 sportivi români au reprezentat cu mândrie țara noastră, aducând acasă aceste prețioase distincții. Medaliile au fost obținute în discipline precum canotaj, înot, gimnastică și haltere, demonstrând versatilitatea sportivilor români.

Astăzi ne aflăm aici pentru a celebra excelența, determinarea și succesul unor femei remarcabile, care au demonstrat lumii întregi ce înseamnă să fii campion. Sportivele noastre olimpice, care au obținut diplome de aur, argint și un onorant loc 9 la nivel mondial, sunt nu doar ambasadoare ale județului nostru, ci și ale țării noastre, purtând cu mândrie culorile naționale pe cele mai importante arene sportive din lume.

În spatele fiecărei medalii și fiecărei distincții, se află ani de muncă neobosită, de sacrificii, de antrenamente dure și de eforturi supraomenești. Fiecare victorie a voastră, inclusiv această performanță extraordinară la nivel mondial, este rezultatul unei pasiuni neclintite și al unei discipline de fier, calități care vă fac demne de tot respectul și admirația noastră.

Astăzi, însă, nu putem uita să mulțumim celor care au stat alături de voi în această călătorie. Antrenorii voștri, oamenii care v-au pregătit și v-au ghidat pas cu pas, merită toată recunoștința noastră. Ei sunt cei care v-au inspirat, v-au motivat și au pus bazele succesului vostru. Fără dedicarea lor, fără cunoștințele și încrederea pe care v-au insuflat-o, aceste rezultate remarcabile nu ar fi fost posibile.

De asemenea, adresăm mulțumiri tuturor celor care au contribuit la pregătirea voastră, fie că vorbim de staff-ul tehnic, de medicii sportivi, de psihologi sau de cei care au oferit sprijin logistic și moral. Fiecare dintre ei a avut un rol esențial în obținerea acestor performanțe și merită, la rândul lor, toată aprecierea noastră.

Performanța de a obține diplome de aur, argint și locul 9 la nivel mondial este o dovadă vie că munca asiduă, determinarea și spiritul de echipă pot depăși orice obstacol. Fiecare astfel de realizare este o poveste despre ambiție, despre depășirea limitelor și despre puterea de a lupta până la capăt.

Sunt profund onorat să mă aflu în prezența dumneavoastră, să vă pot mulțumi, să pot oferi unor tineri momentele remarcabile în care se întâlnesc cu campioane mondiale.

Vă urez succes în continuare, să aveți parte de sănătate, putere și determinare pentru a ne aduce și în viitor multe alte bucurii. Suntem mândri de voi și vă asigurăm că veți avea mereu sprijinul nostru necondiționat.

Vă mulțumim și vă felicităm din toată inima!

***

Instituția Prefectului -Județul Neamț mulțumește pentru sprijinul logistic Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Consiliului Județean Neamț, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, pictorului Dumitru Bezem, firmelor Maria’s Ladybugs, Fabrica de Design Piatra Neamț, florăria Clipa, cofetăria Tosca 1991.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate