Direcția Silvică Neamț, finanțare PNRR pentru lucrări de corectare a torenților

0

Activitatea silvicultorilor este complexă, pe lângă lucrările silvotehnice pe care le aplică numărându-se și lucrările de investiții din diferite surse de finanțare, pe care aceștia le pot accesa.

Lucrările de corectare a torenților sunt realizate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în zonele montane, pentru a proteja comunitățile umane, căile de comunicație, rețelele de transport sau construcțiile hidrotehnice din aval.

Lucrările de corectare a torenților sunt construcții specifice, complexe, care includ baraje, praguri de scurgere, ziduri de sprijin și consolidări de mal și alte lucrări, la care se adaugă lucrări de împădurire pentru stabilizarea solului din jur.

Amenajările de corectare a torenților au rolul de a prelua undele de viitură care se formează în zonele de munte, de a reduce viteza scurgerii apelor în torenți, de a consuma energia cinetică prin trepte cu energie potențială, iar efectul barajelor se vede în special în perioadele cu ploi torențiale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva derulează un amplu program, în valoare de 109,56 milioane de lei fără TVA, pentru realizarea lucrărilor de corectare a torenților, în urma semnării unui contract cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Direcția Silvică Neamț beneficiază de finanțare în cadrul acestui program pentru obiectivul ,,Corectarea torenților din bazinul hidrografic cuprins între pârâul Grefeniș și pârâul Schitu, jud. Neamt”, în valoare de 2082,84 mii lei fără TVA.

Acest obiectiv este în curs de execuție, iar principalele categorii de lucrări ce se realizează pe lungimea de albie consolidată de 0,667 km sunt:

– Plantații antierozionale pe teren degradat – 1,3065 ha;

– Pârâul Schitu – lucrări longitudinale: 1 canal priză la baraj, lucrări transversale: 2 baraje;

– Pârâul Grefeniș – lucrări longitudinale: 3 canale priză la baraje, lucrări transversale: 5 baraje, alte lucrări: cleionaje duble;

– Ravena Ștrand – lucrări longitudinale: 1 canal priză la baraj, lucrări transversale: 1baraj, alte lucrări: cleionaje duble.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate