Eugen Țapu evită răspunderea în PNL Neamț: Cine va prelua conducerea partidului?

0

Senatorul Eugen Țapu de la PNL Neamț ar trebui, în mod normal, să preia conducerea PNL Neamț după ce George Lazăr, actualul președinte al PNL Neamț, trimis în judecată de DNA, și-a depus demisia. Surse din interiorul PNL Neamț spun că senatorul Țapu evită să-și asume răspunderea și nu dorește să preia partidul pentru a-l conduce în alegerile parlamentare și prezidențiale. Dacă aceasta este situația, Eugen Țapu demonstrează o lipsă de curaj politic. În acest context, nu se înțelege de ce ar dori să fie pe lista pentru parlamentare, refuzând să-și asume responsabilitatea electorală, dar dorind beneficiile unui loc eligibil.

Comportamentul lui Eugen Țapu pe scena politică, precum și investițiile minime în promovarea partidului și campaniile electorale sugerează că îi convine ca PNL să obțină un scor mic la alegerile parlamentare, pentru a avea mai puțini parlamentari cu care să împartă puterea. Dacă lucrurile vor decurge astfel, vom vedea în câteva zile, deoarece trebuie stabilit cine va prelua conducerea partidului. Dacă Țapu va refuza, cel mai probabil va trebui să preia Leoreanu partidul, însă Leoreanu tocmai a câștigat alegerile ca primar al municipiului Roman și va fi foarte ocupat cu administrația locală.

Nu ar fi normal ca Leoreanu, care nu candidează pe lista pentru parlamentare, să preia conducerea partidului în timpul alegerilor parlamentare. Frica lui Țapu de răspundere ar putea conduce la o astfel de situație anormală. O astfel de eschivare din partea lui Eugen Țapu ar trebui să ducă la excluderea sa de pe lista electorală, fiind inacceptabil să dorești doar beneficii fără a-ți asuma responsabilități.

Așadar, vom vedea în curând ce se va întâmpla, depinzând de deciziile luate la București și de influențele și relațiile pe care le are Eugen Țapu, care par să conteze mai mult decât obținerea unui scor cât mai bun în alegerile parlamentare în județul Neamț.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate