Președintele USR Neamț, Iulian Bulai: “Lazăr trebuie să își prezinte demisia din funcția de președinte al PNL Neamț”

0

Comunicat de presă

Uniunea Salvați România (USR) filiala Neamț solicită public demisia lui George Lazăr, președintele Partidului Național Liberal (PNL) Neamț, după ce acesta a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru fapte de corupție.

“În calitate de președinte al USR Neamț, consider că integritatea și transparența în actul politic sunt esențiale pentru buna funcționare a democrației și pentru menținerea încrederii cetățenilor. Trimiterea în judecată a lui George Lazăr pentru fapte de corupție reprezintă un moment critic care necesită măsuri imediate și decisive. În urmă cu două luni spuneam despre Lazăr – referindu-mă atunci la faptul că a susținut un candidat la Primăria Tarcău care a fost arestat pentru luare de mită – că nu mai am nicio așteptare ca el să se dezică de o persoană vizată de un dosar penal de corupție pentru că scopul unor peneliști ca el în politică este departe de promovarea unor valori liberale autentice. Din păcate, se pare că ceea ce am spus atunci se confirmă. George Lazăr trebuie să își prezinte demisia pentru a permite desfășurarea unui proces corect și pentru a evita compromiterea și mai mult a modului în care nemțenii percep politica și politicienii”, a afirmat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

DNA a anunțat, luni, că președintele PNL Neamț a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Dosarul în instanță a fost înregistrat vineri, astfel că Lazăr a avut timp de reflecție. Iar dacă nici el și nici Nicolae Ciucă nu au luat nicio măsură până acum, presa scrie că premierul Ciolacu pare să fi profitat de situație pentru a-l demite pe George Lazăr din funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei.

“Președintele PNL Nicolae Ciucă face un deserviciu nu doar PNL, ci politicii românești. Prin lipsa lui de acțiune, Ciucă arată că nu înțelege responsabilitatea pe care o are un președinte de partid. Pentru că aici nu e vorba doar de PNL, aici e vorba de modul în care se erodează imaginea politicienilor în fața cetățenilor și de faptul că, prin lipsa unei decizii politice, el se pune în opoziție cu valorile liberale pe care PNL spune că le promovează”, a adăugat președintele USR Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate