Cum va fi vremea până pe 11 august (METEO)

0

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 29 IULIE – 11 AUGUST 2024

MOLDOVA
Intervalul va debuta cu o răcorire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 27…28 de grade. Din 31 iulie tendința va fi de încălzire treptată, astfel că pe 2 și 3 august vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 34…35 de grade. O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce și în această regiune, în zilele de 4 și 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior, caracteristice vor fi maximele termice de 33…34 de grade. Scăderea de temperatură se va resimți și în privința minimelor în primele nopți, când media acestora se va situa în jurul a 14 grade, însă pentru perioada 3 – 11 august sunt estimate valori mai ridicate, spre o medie a acestora de 18 grade.
Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 3 – 5 august. Averse în timpul după-amiezelor sunt posibile și după data de 6 august.

LA MUNTE
Media regională a temperaturilor maxime va scădea la 17…18 grade pe 30 iulie, va crește treptat până pe 2 și 3 august, când se vor atinge valori în jurul a 24 de grade. Pe 4 și 5 august, pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va produce o scădere ușoară, până la o medie a maximelor termice de 20…21 de grade, însă ulterior tendința va fi de creștere la valori în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor scădea la o medie de 8 grade la final de iulie (30 și 31 iulie), iar pentru restul intervalului de prognoză sunt estimate valori cuprinse între 12 și 14 grade.
Averse pe arii restrânse se vor semnala în prima zi (29 iulie), în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 4, 5 și 6 august.

Sursa: ANM

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate