Misterul care se ascunde în spatele proceselor aflate pe rolul instanțelor de judecată din Piatra-Neamț și Curtea de Apel Bacău, dintre OAMGMAMR filiala Neamț, reprezentată de președinte Lungu Carmen, și Sîrbu Puiu

0

Cu uimire am constatat că pe portalul instanțelor de judecată, pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț, Tribunalului Neamț și Curții de Apel Bacău, pentru perioada 2023-2024, se află 7 procese civile între Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România filiala Neamț, reprezentată prin președinte Lungu Carmen, și Sîrbu Puiu.

Am consultat fiecare speță atât cât am avut acces pentru a vedea care sunt obiectul și soluția. Cele mai multe dosare au ca obiect litigii de muncă. Se vorbește despre un contract de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată pentru domnul Sîrbu Puiu, deși trebuia încheiat pe perioada mandatului, și despre nulitatea unei clauze contractuale.

Tot aici am găsit procese legate de răspunderea patrimonială a Organizației Profesionale, o ordonanță președințială pentru suspendarea hotărârii 21/30.08.2023, dar și una împotriva deciziei de suspendare a contractului individual de muncă al acestuia.

Pe rolul instanțelor de judecată se găsesc și alte acțiuni civile pierdute de Sîrbu Puiu, în care acesta trebuie să achite daune morale. Asta lămurește oarecum unele zvonuri apărute cu ceva timp în urmă, că Sîrbu Puiu, despre care se știe că este președintele OAMGMAMR filiala Neamț, de fapt, nu mai este. El s-a reîntors la meseria de bază, asistent medical pe secția Terapie Intensivă în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, lucru verificat de noi și confirmat.

Majoritatea proceselor au fost câștigate de OAMGMAMR filiala Neamț, unele dintre ele aflându-se acum la Curtea de Apel Bacău pentru soluționare. Mulți asistenți medicali, membri ai OAMGMAMR filiala Neamț, se întreabă acum: „De ce nu mai este președinte Sîrbu Puiu?” sau „De ce sunt toate aceste procese pe rolul instanțelor de judecată din Neamț și Bacău etc.?”. Curios este faptul că nimeni nu știe „La ce se referă nulitatea clauzei contractuale sau răspunderea patrimonială”.

Din acest motiv, întrebăm public organizația profesională și, de ce nu, și pe domnul Sîrbu ce prevede hotărârea 21/20.08.2023, hotărâre care apare în procesul cu Consiliul Național al OAMGMAMR, sau care sunt cauzele pentru care este suspendat contractul de muncă al domnului Sîrbu Puiu?

Credem că filiala Neamț a OAMGMAMR ar trebui să lămurească public pentru toată lumea ce este cu aceste litigii, deoarece sunt foarte mulți interesați.

De asemenea, domnul Sîrbu Puiu ar trebui să facă același lucru. Poate eventual o conferință de presă comună sau comunicate de presă separate, sau orice altceva pentru a lămuri public situația, pentru că lumea ne întreabă pe noi, la ziar, iar noi avem acces doar la frânturi de informații și nici nu înțelegem pe deplin ce e cu această situație de la OAMGMAMR.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate