Activități de prevenire pentru copiii din Centrul de sprijin și ajutor comunitar din Piatra-Neamț

0

În cursul lunii iulie, polițiștii de prevenire au desfășurat săptămânal activități educative cu copiii din cadrul Centrului de sprijin și ajutor comunitar al Direcției de Asistență Socială, Primăria Piatra Neamț.

Acțiunile au avut ca scop principal aducerea în atenție a problemelor legate de siguranța copiilor și prevenirea delincvenței juvenile. Temele abordate au fost prezentate prin metode interactive, discuții, jocuri, studii de caz și problematizări, pentru a capta atenția și a-i învăța pe copii despre importanța comportamentului responsabil și sigur.

La aceste întâlniri au participat două grupe de copii, însumând aproximativ 50 de participanți. Aceștia provin din medii defavorizate și se află în evidența centrului, beneficiind de sprijinul constant al personalului de asistență socială și al polițiștilor.

Prin aceste activități, se urmărește nu doar informarea, ci și dezvoltarea unui sentiment de responsabilitate și siguranță în rândul copiilor, contribuind astfel la formarea unor adulți conștienți și implicați în comunitatea lor.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate