Adrian Niță critică dur administrația locală actuală: „scenariu de teatru ieftin (…) fac în continuare ce cred că știu mai bine: ne sfidează și râd de noi”

0

Într-o declarație recentă, Adrian Niță, primarul ales al orașului Piatra Neamț, și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care administrația locală actuală gestionează orașul. Acesta își va prelua mandatul în toamna acestui an și promite schimbări semnificative.

Niță și-a început declarația criticând faptul că noi hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor fără ca primăria să fie informată oficial, aflând din presă despre aceste dezvoltări. „Hipermarketuri se construiesc în vecinătatea piețelor, iar conducerea primăriei află din presă. Înghițim praf de patru ani pentru o țeavă și 3 km de asfalt, în timp ce alții mai au puțin și termină autostrada,” a declarat Niță.

Acesta a continuat, subliniind risipa de fonduri publice pe proiecte discutabile: „Se aruncă sute de mii de euro pe totemuri, statui din lemn, grătare, piețe volante și renovarea sediilor de partid. Acestea sunt rezultatele unei administrații eșuate.”

Într-un gest pe care l-a descris ca fiind un „scenariu de teatru ieftin,” Niță a criticat încercările administrației de a impune termene de finalizare pentru lucrări deja mult întârziate: „Aflăm că cei ce ne conduc se impun în fața constructorilor și le solicită să finalizeze lucrările până la 31 august, încercând de fapt să mai câștige o lună după ce au amânat de atâtea ori termenele finale de execuție ale lucrărilor de pe cele două bulevarde.”

Mai grav, Niță a acuzat actuala administrație că își îndrumă contractorii să dea în judecată primăria pentru sume suplimentare, promițându-le câștiguri: „Mai aflăm că cei care conduc primăria spun cu subiect și predicat unor constructori cu care lucrează să dea în judecată primăria pentru sume de bani suplimentare, deoarece vor câștiga.”

Primarul ales a subliniat și preocupările politice ale actualei conduceri, acuzându-i că își fac planuri pentru viitoarele alegeri în loc să se concentreze pe problemele orașului: „Între timp, își fac calcule pentru viitor. Viitorul lor, nu al nostru. Calculează voturi pentru viitoare majorități, își aranjează posibile candidaturi la parlamentare și fac în continuare ce cred că știu mai bine: ne sfidează și râd de noi.”

Niță a promis că va continua să lupte pentru interesele cetățenilor din Piatra Neamț: „NU MAI PIERDEȚI TIMPUL, dacă tot am luptat cu voi până acum, nu mă voi opri. Aleg să merg și de aici înainte tot pe mâna celor mulți și corecți, a pietrenilor.”

În încheiere, Adrian Niță a lansat un apel la demnitate pentru actuala conducere a primăriei: „Domnule primar, domnilor viceprimari, încheiați cu demnitate acest mandat!”

Aceste declarații puternice și critice evidențiază dorința noului primar de a aduce schimbări pozitive în administrația locală și de a se asigura că interesele cetățenilor sunt puse pe primul loc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate