Carabelea își atribuie meritele altora pentru noua magistrală de apă și bate câmpii, cum a făcut tot mandatul

0

Când Andrei Carabelea a devenit primar și a preluat proiectele prost făcute de mobilitate urbană de la Chitic, intenționa să le implementeze la fel de prost, adică fără să schimbe conductele expirate aflate sub străzi. Din momentul în care am observat inconștiența monumentală a echipei lui Carabelea, ne-am propus, în redacție, să nu îl lăsăm să asfalteze fără să schimbe măcar magistrala de apă. Pas cu pas, ne-am atins acest obiectiv. Cei care vor să vadă tot parcursul pot citi aici (click aici pentru articol).

Acum, după ce Carabelea a fost obligat de presiunile și campania noastră mediatică să schimbe țeava, vine și spune că are mari merite: „În acest mandat am reușit ce poate mulți nu credeau că e posibil: un prim pas pentru punerea în siguranță a alimentării cu apă în Piatra-Neamț. O lucrare complexă, dar extrem de necesară.

Deci, nu doar că își asumă merite pe care nu le are, ci și o lucrare la care s-a opus și pe care a realizat-o mai mult de nevoie decât de voie.

Mai departe, Carabelea se preface că descoperă o problemă pe care ar fi trebuit să o rezolve, deoarece am atras atenția că exact așa se va întâmpla atunci când noua țeavă va fi dată în funcțiune și va crește presiunea pe tot sistemul, ceea ce va cauza avarii în multe locuri. Desigur, am fost contraziși, dar acum se vede că aveam dreptate.. „Astăzi, la nici 24 de ore de la pornirea noii magistrale, avariile pe rețelele de distribuție au explodat. Asta demonstrează starea precară a rețelelor de apă, gestionată cu foarte multă nepăsare atâtea decenii,” spune Carabelea, de parcă tocmai a venit de pe altă planetă și nu el a condus acest oraș și nu a schimbat decât țeava pe care a fost forțat să o schimbe.

Mai departe, în mesajul transmis de Andrei Carabelea, care pare să uite că tocmai a pierdut alegerile, acesta se întreabă: „Oare noul primar va îndrăzni să continue investițiile în rețele de apă? Oare va avea mai mult sprijin din partea ApaServ și a CJ Neamț? Sau se va mândri cu orașul fără apă?

Desigur, întrebarea este cam penibilă, dar ca să stea liniștit, îl anunțăm noi că, la fel cum din „vina noastră” el nu a putut asfalta fără să schimbe magistrala, la fel și noul primar nu va putea, tot din „vina noastră,” să reabiliteze străzile fără să schimbe țevile expirate.

Deci, domnul Carabelea poate să meargă liniștit în afara vieții politice și administrative și să nu se mai împăuneze cu realizările altora. De asemenea, ar fi bine să renunțe la laudele despre cât de corect a fost ca primar, deoarece toți banii de promovare și publicitate i-a împărțit după bunul plac, prin acte de corupție vizibile din satelit și primite ca ordin politic, cu martori în plenurile ședințelor de partid.

Ne-am fi așteptat ca sărmanul Carabelea să fi înțeles ceva din toate problemele în care s-a băgat singur și din care a pierdut tot, dar nu a înțeles nimic. Tot arogant, tot incorect și tot fariseu până la capăt și asta prevestește că vor veni vremuri și mai grele pentru el.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate