O nouă ediție a programului Generația Tech începe în județul Neamț, pe 14 august, oferind 150 de burse. Înscrierile sunt deschise

0

Neamț, 23 iulie 2024 – Aproximativ 2.000 de tineri și adulți din România își vor forma gratuit abilități digitale în cadrul unei noi ediții a programului Generația Tech, care va începe pe 14 august, la Vibes Fest.

Aceasta este cea mai mare ediție a programului, desfășurându-se simultan în 8 județe. Pentru județul Neamț vor fi acordate aproximativ 150 de de burse, restul fiind distribuite la nivel național, în județele Arad, Bistrița-Năsăud, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj și Suceava și asigură participarea gratuită în program, prin intermediul sprijinului municipalităților și al mediului de afaceri.

Oricine cu vârsta de minimum  16 ani care își dorește să-și dezvolte abilități digitale în domeniile Web Development (nivel începător și avansat), Web Design, Java, JavaScript, Marketing Digital și Project Management, se poate înscrie în programul Generația Tech până la data de 5 august 2024, accesând această adresă

Programul Generația Tech oferă o experiență alcătuită din trei componente esențiale: formarea în domeniul de specializare ales, dezvoltarea abilităților de angajabilitate și implicarea în microproiecte. 

Până în prezent, peste 600 de tineri din județul Neamț au beneficiat de acest program în edițiile anterior derulate. În Piatra Neamț se află și unul dintre hub-urile fizice Digital Nation, unde s-a desfășurat un hackathon dedicat dezvoltării orașelor mici și mijlocii. În urma acestui hackathon, a luat naștere Where IsVor, o platformă de identificare a izvoarelor de pe raza județului Neamț. Proiectul a fost preluat și implementat de către echipa de exploratori din Brașov, Neamț și Sibiu, pentru locuitorii orașului Piatra Neamț, în parteneriat cu Primăria Municipiului. Astfel, izvoarele de apă potabilă din județul Neamț au fost identificate, fotografiate și catalogate cu ajutorul comunității locale, implicând atât cetățeni, cât și exploratori.

Generația Tech este un program dezvoltat de Digital Nation, care transformă modul în care oamenii învață. Îmbinând puterea comunității și a tehnologiei, acesta le oferă participanților cadrul de formare și susținere în care mentori, companii și mii de alți oameni se pregătesc împreună pentru viitor. Programul se adresează atât celor care doresc să exploreze dacă o carieră în domeniul tehnologic li se potrivește și să facă primii pași concreți în acest sens, cât și celor care doresc să își schimbe direcția profesională și să se reorienteze către acest domeniu. Până în prezent, Generația Tech a facilitat dezvoltarea gratuită de abilități digitale pentru peste 9.000 de români, cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani.

Datorită competențelor dobândite, ei pot accesa locuri de muncă remote sau experiențe de internship plătite la un nivel mult mai atractiv decât oferta actuală din orașele mici și medii. Având acces la joburi remote bine plătite, tinerii contribuie, astfel, la creșterea economică a acestor comunități.

„Cele 19 ediții anterioare ale programului au evidențiat sute de povești de succes. Îi invităm cu entuziasm pe toți cei care doresc să facă o schimbare în carieră, deoarece procesul este mai accesibil decât pare. Indiferent dacă cineva dorește să se supra-specializeze sau să obțină primul loc de muncă, Generația Tech oferă sprijinul necesar pentru a învăța competențele viitorului”, spune Medeea Katerina Petrovan, Program Manager Generația Tech.

După perioada de formare, în luna ianuarie 2025, se va derula un modul de angajabilitate, prin care exploratorii vor fi ajutați să își realizeze și îmbunătățească CV-ul și profilul de LinkedIn, dar și să implementeze proiecte reale alături de companiile partenere. În plus, ei vor avea acces și la hub-ul Digital Nation din Piatra Neamț, unde vor putea participa la întâlniri de lucru și netowking.

Cum îi va ajuta primul AI motivațional din educație pe exploratori?

Această ediție introduce noua versiune Saro, un AI motivațional dezvoltat în România cu sprijinul Google.org. Rolul Saro este să urmărească performanțele exploratorilor și să converseze cu aceștia, aflând despre obiectivele și obiceiurile lor și oferind suport personalizat. Saro învață din discuțiile cu fiecare participant și intuiește când și cum să ofere ajutor proactiv, sub forma unor mesaje personalizate. Printre funcționalitățile instrumentului se numără recunoaștere vocală, generarea imaginilor dar și abilitatea de a trimite știri sau oportunități relevante pentru exploratori direct pe WhatsApp.

Printre partenerii programului se numără companii precum: Google.org împreună cu Google România, Romgaz, Siemens Industry Software, Eviden, BearingPoint, Pentalog – a Globant Division, Bepco, Miele, dar și alții. În extinderea programului la nivel național, un rol important l-au avut și parteneri precum Agenția Metropolitană Brașov împreună cu Primăria Municipiului Brașov și Primăria Municipiului Piatra Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate