DGASPC Neamț, comunicat privind ancheta de la Centrul pentru persoane cu dizabilități din Războieni

0

Comunicat DGASPC NEAMȚ

Ca urmare a celor apărute în spațiul public cu privire la Complexul Rezidențial pentru Servicii Sociale Războieni, precizăm:

Pentru că în acest moment verificările Consiliului de Monitorizare și ale altor instituții sunt în desfășurare, nu putem furniza informații suplimentare.

Menționăm totodată că DGASPC Neamț a demarat o anchetă internă și a trimis echipe de verificare în toate centrele pentru persoane adulte cu dizabilități. DGASPC Neamț are ca atribuții asigurarea serviciilor de suport, coordonare și îndrumare metodologică pentru toate centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități.

CRSS Războieni este o unitate cu personalitate juridică aflată în structura DGASPC și în subordinea Consiliului Județean Neamț. În conformitate cu prevederile legale, deciziile privind administrarea unității, asigurarea funcționării și a standardelor de calitate ale serviciilor destinate  beneficiarilor aparțin în totalitate managementului centrului. Facem mențiunea că unitatea are asigurate toate resursele necesare acordării serviciilor destinate beneficiarilor, conform prevederilor legale.

CRSS Războieni este un centru destinat persoanelor adulte cu dizabilități cu afecțiuni psihice severe. Din cauza specificului bolii, beneficiarii nu pot fi îngrijiți în familie și nici în alte centre, ei necesitând anumite condiții de siguranță. Pentru a rezolva o parte din lipsa locurilor pentru astfel de beneficiari, DGASPC Neamț are în implementare un proiect cu finanțare națională prin intermediul căruia se construiesc 3 locuințe protejate cu o capacitate de 24 de locuri care să preia excedentul de beneficiari. Termenul de finalizare al acestui proiect este decembrie 2024.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate