Cine este responsabil pentru ce se întâmplă în căminele DGASPC Neamț?

0

La un centru al DGASPC Neamț continuă scandalul național „azilele groazei” și se confirmă mușamalizarea cazurilor semnalate de noi în trecut și ignorate de autoritățile din Neamț.
Pentru cei care nu știu ce sunt aceste cămine, este bine de înțeles că, dincolo de teoria conform căreia DGASPC Neamț ar fi subordonată CJN și controlată de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, în realitate DGASPC Neamț este un fel de stat în stat care consumă aproape jumătate din bugetul consiliului județean Neamț, fără ca acesta să aibă puterea de a controla această instituție.
Așadar, tot ce se întâmplă la DGASPC Neamț este coordonat doar de DGASPC Neamț și, desigur, de grupul de interese care conduce această instituție și care gravitează în jurul conducerii acestei instituții al cărui director a fost repus pe funcție într-un mod extrem de suspect, atât de suspect încât s-a deschis și un dosar penal care zace blocat prin vreun sertar.
Faptul că instituția a devenit stat în stat se datorează exclusiv PNL Neamț, care s-a opus prin consilierii județeni demiterii directorului acestei instituții găsit incompatibil de ANI și care avea o decizie definitivă și irevocabilă din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție a României. Desigur, votul dat contra demiterii și încălcării deciziei judecătorești a celei mai mari instanțe de judecată din România a fost sancționat doar administrativ. Ca prin magie, organele de cercetare penală nu au vrut să cerceteze cum de niște politicieni de la PNL se opun unei decizii definitive a celei mai înalte instanțe din România.
Din acel moment, tot ce se întâmplă la DGASPC Neamț excede posibilității reale de coordonare din partea CJN Neamț, iar singura instituție care ar trebui să controleze, adică Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, este mult depășită de situație.
Ar mai fi de menționat că, din punct de vedere politic, conducerea CJN Neamț este PSD și chiar această conducere PSD a propus demiterea directoarei DGASPC care era incompatibilă, dar PNL s-a opus și a făcut posibilă menținerea conducerii DGASPC contrar deciziei instanței. De asemenea, și conducerea DSP Neamț, instituție care ar trebui să controleze condițiile în care stau acești oameni instituționalizați, este tot pusă cu mâna de PNL și nu este nici un secret la Neamț faptul că directorul DGASPC Neamț, Păvăluţă Cristina, este apropiată și susținută de conducerea PNL Neamț.
Mai departe, lucrurile sunt încurcate. Atâta timp cât directorul DGASPC Neamț, Păvăluţă Cristina, trebuia demis în urma unei decizii definitive a celei mai importante instanțe din România și la Neamț s-a putut fenta această decizie definitivă și irevocabilă, înseamnă că la Neamț se poate orice și situația excede puterea sau curajul instituțiilor de forță din Neamț de a aplica legea.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate