Adrian Niță va lupta împotriva eutanasierii nejustificate a câinilor comunitari din Piatra Neamț

0

Adrian Niță, primarul ales al municipiului Piatra Neamț, a făcut recent o declarație publică prin care își reafirmă angajamentul de a combate eutanasia câinilor comunitari fără motive bine întemeiate. Într-o postare pe rețelele de socializare, Niță a descris vizita sa la adăpostul de câini administrat de firma Salubritas, o entitate subordonată Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamț, și a prezentat planurile sale pentru îmbunătățirea condițiilor și gestionării acestor animale.

Am vizitat adăpostul de câini care este în administrarea Salubritas, firmă a Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamț. Am vrut să văd în ce condiții stau câinii aflați în acest adăpost, ținând cont și de canicula care ne afectează pe toți zilele acestea, cu atât mai mult pe aceste suflete găzduite aici,” a declarat Adrian Niță. El a menționat că, deși condițiile nu sunt ideale, adăpostul era relativ curat, câinii erau corect repartizați în padocuri, aveau acces la mâncare și apă, iar personalul era activ.

În timpul vizitei, Niță a întâlnit și reprezentanți ai Asociației „CLAUDIA Încă o șansă” din Piatra-Neamț, pe care i-a lăudat pentru implicarea lor în îngrijirea câinilor din adăpost. „În plus, am avut plăcerea să întâlnesc acolo și reprezentanți ai Asociației „CLAUDIA Încă o șansă” din Piatra-Neamț, care sunt implicați cu tot sufletul și cu toate resursele în îngrijirea cățeilor din acest stabiliment.”

Primarul ales a subliniat necesitatea îmbunătățirii condițiilor din adăpost și a gestionării câinilor comunitari, punând accent pe prevenirea eutanasierii fără motive bine întemeiate. „Sunt multe aspecte ce pot fi îmbunătățite, este mult de muncă și sunt necesare investiții, însă principala problemă pe care o voi avea în atenție, este cea a eutanasierilor,” a afirmat Niță. El a promis că după preluarea mandatului de primar va convoca toate părțile implicate pentru a găsi soluții eficiente și umane pentru gestionarea câinilor comunitari.

Niță și-a exprimat recunoștința față de personalul de la Salubritas pentru colaborarea și deschiderea lor. „Mulțumesc personalului de la Salubritas pentru colaborare și deschiderea de care au dat dovadă astăzi!” a încheiat el.

Prin aceste acțiuni și angajamente, primarul ales Adrian Niță își reafirmă dorința de a crea un mediu mai uman și mai bine gestionat pentru câinii comunitari din Piatra Neamț. Inițiativa sa reflectă o abordare responsabilă și empatică față de problema câinilor fără stăpân, promițând să aducă îmbunătățiri semnificative în gestionarea acestei situații delicate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate