Adrian Niță promite reformarea DAS Piatra-Neamț: O nouă abordare pentru asistența socială

0

Într-o postare recentă pe pagina sa oficială, Adrian Niță, primarul ales al municipiului Piatra-Neamț, a adus în discuție problemele critice care afectează Direcția de Asistență Socială (DAS) din oraș. Cu doar câteva luni înainte de preluarea oficială a mandatului său, Niță a dezvăluit preocupările sale cu privire la eficiența și integritatea instituției, promisând reforme semnificative.

„Încă din timpul campaniei, stând de vorbă cu foarte mulți pietreni, am aflat de la cei mai vitregiți de soartă că, în opinia lor, asistența socială din Piatra Neamț nu este nici pe departe eficientă și că DAS (Direcția de Asistență Socială) funcționează ca o organizație politică, unde domnește corupția și unde o parte dintre angajați sunt incompetenți și au ajuns pe posturi pe alte criterii decât cele legale sau morale,”

a declarat Niță.

Primarul ales recunoaște că, deși nu are competența necesară pentru a efectua anchete detaliate, suspiciunile exprimate de cetățeni nu pot fi ignorate. „Eu nu sunt organ de anchetă să pot confirma suspiciunile de corupție și nici nu am pregătirea profesională să analizez eficiența activității de asistență socială de la nivelul DAS Piatra Neamț, dar, cu toate acestea, ca mulți alți pietreni, văd că lucrurile nu par a fi deloc în regulă la DAS.”

În această direcție, Niță a anunțat că va solicita o evaluare profesională a activității DAS imediat ce va începe mandatul său. „Odacă ce voi prelua funcția de primar, voi apela la profesioniști care să facă o evaluare reală a activității DAS și, în mod categoric, voi centraliza toate suspiciunile legate de acte de corupție de la nivelul acestei instituții și le voi trimite organelor de cercetare penală.”

Niță a subliniat angajamentul său de a reforma DAS pentru a deveni o instituție eficientă și dedicată adevăratelor nevoi ale comunității. „Nu vreau să vin la primărie cu gândul de a face dosare penale sau alte neplăceri cuiva, dar când cineva nu reprezintă corect interesele săracilor, ale copiilor, ale bătrânilor sau ale oricărei persoane care nu se poate apăra singură, devine problema mea, pentru că e de datoria primarului să îi apere pe cei care nu se pot apăra singuri.

Adrian Niță a lansat, de asemenea, un apel direct către angajații DAS care nu consideră că sunt competenți pentru posturile lor sau care au fost angajați prin metode necorespunzătoare. „În calitate de primar ales, doresc să adresez o rugăminte celor care știu că nu sunt competenți pentru locul de muncă la DAS și că l-au obținut ilegal sau incorect, să reflecteze asupra acestui aspect și, dacă este cazul, să ia în considerare oportunitatea de a-și găsi un alt loc de muncă.”

Niță a încheiat prin a clarifica faptul că mesajul său nu vizează angajații competenți și corecți, ci doar pe cei care au contribuit la disfuncționalitățile din cadrul instituției. „Rog a nu se interpreta acest text ca o generalizare la adresa DAS, ci ca un strigăt de nemulțumire și o avertizare directă la adresa celor care îi neglijează pe cei mai vulnerabili dintre pietreni! Angajații corecți și competenți nu au de ce să își facă griji!”

Primarul ales promite astfel o schimbare fundamentală în modul de operare al DAS, cu scopul de a restabili încrederea cetățenilor și de a asigura că asistența socială din Piatra-Neamț este oferită cu profesionalism și integritate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate