Zeci de abateri constatate de polițiștii nemțeni – Acțiuni permanente pentru siguranța cetățenilor

0

În acest final de săptămâna polițiștii s-au aflat permanent în teren, acționând pentru siguranța comunității și prevenirea evenimentelor ce pot adduce atingere ordinii și siguranței publice.

Astfel, în perioada 20-21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna, au acționat pe raza comunei Stănița, cu ocazia Hramului Bisericii Ortodoxe „ Sfântul Ilie” și a desfășurării  festivităților specifice.

Pe timpul desfășurării acțiunii au fost legitimate 45 de persoane, fiind aplicate 11 sancțiuni contravențioane, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificate de înmatriculare.

Polițiștii nu au constatat infracțiuni.

***

În noaptea de 20 spre 21 iulie a.c., în intervalul orar 22:00-06:00, polițiștii cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani și cei din cadrul Biroului Rutier Roman, au acționat pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere și pentru menținrea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au efectuat peste 110 testări cu aparatele etilotest și Drugtest, au reținut 3 permise de conducere, 2 pentru consum de alcool și unul pentru viteză și au retras un certificat de înmatriculare.

Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.880 lei.

Totodată, polițiștii au depistat în flagrant o infracțiune la regimul rutier, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Tămășeni,  a fost depistat conducând o autoutilitară sub influența alcoolului.

Rezultatul obținut în urma testării cu aparatul etilotest a relevant o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 20 iulie a.c. în intervalul orar 10:00-14:00 și 19:00 – 02:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în magazine, cluburi și discoteci.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost legitimate 35 de persoane și au fost verificați 4 operatori economici.

În baza celor constatate au fost aplicate un număr de 27 sancțiuni contravenționale,  2 dintre acestea pentru abateri la HG 301 din 2012, 5 pentru abateri la Legea 61 din 1991, 12 sancțiuni pentru abateri ale conducătorilor auto, 2 sancțiuni la O.U.G. 34 din 2008 și 6 sancțiuni la Legea 171 din 2010,  fiind confiscată o cantitate totală de 49,04 kg trufe negre, în valoare de 9.800 lei.

***

În data 20.07.2024, în intervalul orar 20:00 – 00:00, acțiunile au fost continuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Gârcina.

Aceștia u constatat 47 de abateri contravenționale, 45 la regimul rutier, pentru defecțiunile tehnice constatate fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate