Ai o viză SUA? Poți califica România în Programul Visa Waiver până pe 30 septembrie 2024

0

Guvernul României s-a angajat să îndeplinească criterii tehnice de aderare la Programul Visa Waiver până la data de 30 Septembrie 2024 când se încheie anul fiscal american 2024. Printre acestea se numără și o rată de refuz sub 3% a vizelor SUA de tip B1/B2 – afaceri și turism acordate cetățenilor români în cursul anului fiscal 2024. Pentru reușita proiectului este esențial ca până la data de 30 septembrie 2024 cât mai mulți cetățeni români să își reînnoiască viza SUA, transmite Guvernul României.
Detalii aici: calificamromania.gov.ro

S-a demarat și o campanie de informare care poate aduce României includerea în programul american „Visa Waiver”, Calificăm România în „Visa Waiver”. Pe scurt, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite. Există o fereastră de oportunitate fără precedent, care stă însă deschisă până pe 30 septembrie, anul acesta.

Apelul Guvernului României și Ambasadei SUA la București către cetățenii români care au orice tip de viză americană valabilă sau au avut una care a expirat de cel mult patru ani de zile:

Aplicați pentru reînnoirea vizei dumneavoastră de tip B1 sau B2. Viza va fi eliberată fără a mai trece prin procedura consulară de interviu. Reînnoirea acestor vize va reduce pragul de refuz al eliberării de vize sub pragul de 3%, care este ultimul criteriu tehnic înainte ca țara noastră să fie inclusă în Programul Visa Waiver, prin votul Congresului de la Washington.

Lansăm chiar acum, este operațională de foarte puțin timp, și, din nou, sunt bucuros că pot anunța eu acest lucru, pagina de internet dedicată acestei campanii – calificamromania.ro. Acolo, dumneavoastră sau orice cetățean român de pe planetă poate să afle mai multe informații și mai multe detalii despre acest program.

Cancelaria Prim-Ministrului a realizat și un videoclip de conștientizare și informare, care a fost urcat pe pagina calificamromania.ro și care este liber pentru a fi distribuit. (…)

Este important ca mesajul să ajungă la cât mai mulți cetățeni care se găsesc în categoriile eligibile menționate, pentru că numai împreună calificăm România în Programul Visa Waiver.

a declarat Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate