Ursula von der Leyen a fost realeasă președinte al Comisiei Europene

0

Cu 401 de voturi pentru, Parlamentul European a ales-o pe Ursula von der Leyen președintă a Comisiei Europene, printr-un vot secret, pe 18 iulie.

Acesta va fi al doilea mandat al Ursulei von der Leyen ca președintă a Comisiei. Ea a fost aleasă pentru prima dată de eurodeputați în iulie 2019.

Parlamentul este compus în prezent din 719 de deputați, astfel încât majoritatea necesară a fost de 360 de voturi. Votul a avut loc prin vot secret (pe hârtie). 401 de eurodeputați au votat pentru, 284 împotrivă și 15 s-au abținut (7 voturi au fost declarate nule).

Înainte de vot, Ursula von der Leyen și-a prezentat prioritățile politice pentru următorii cinci ani în cadrul unei dezbateri cu eurodeputații.

Următorii pași

După vot, președintele ales al Comisiei trimite scrisori oficiale șefilor de stat sau de guvern ai statelor membre, invitându-i să își prezinte candidații pentru posturile de comisar european. Parlamentul va organiza apoi audieri ale candidaților în comisiile competente după vacanța de vară. Întregul colegiu al comisarilor trebuie apoi să fie aprobat de Parlament.

Context

Articolul 14 din Tratatul privind Uniunea Europeană prevede că PE „alege președintele Comisiei”. Ursula von der Leyen este președinta Comisiei din 2019 și a fost candidatul „cap de listă” al PPE la alegerile europene din 6-9 iunie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate