Primăria Piatra Neamț, în centrul unei controverse ecologice

0

Ieri, redacția noastră a atras atenția asupra unui subiect sensibil: „Primăria Piatra Neamț, condusă de mari ecologiști care ne învață pe toți despre ecologie, a construit bănci și alte acareturi pe Cozla, pe drumul care duce spre șantierul unde se construiesc uriașii, fără a deține autorizație de mediu. Acum lucrările s-au oprit, iar ecologiștii de la primărie se străduiesc să obțină autorizația de mediu după ce au făcut investițiile. Este foarte interesant cum au bugetat, au proiectat, au autorizat și s-au apucat de executat aceste lucrări fără a avea aviz de la mediu.”

Ulterior publicării acestui material, Primăria Piatra Neamț a oferit lămuriri oficiale prin intermediul Serviciului Comunicare:

„Lucrările demarate în zona menționată (pe platoul muntelui Cozla, în afara de ariei protejate) fac parte dintr-un proiect care include, pe lângă spații de odihnă (bănci), un labirint, o zonă cu tobogane, elemente de cățărare și echilibristică, o piramidă, toate executate din lemn.

  • Pentru acest ansamblu cu locuri de joacă și de recreere nu s-a solicitat aviz de mediu înainte de începerea lucrărilor, întrucât zona este situată pe aceeași parcelă (are același număr cadastral) pe care se construiește (cu aviz de mediu și de la Romsilva) parcul tematic „Uriașii lui Harap-Alb”.
  • La sesizarea autorității de mediu, primăria a sistat lucrările la elementele locului de joacă (la sfârșitul lunii mai) și a înaintat documentele pentru a obține avizul de la APM Neamț. În ședința comisiei de analiză de săptămâna trecută răspunsul a fost favorabil, iar lucrările vor fi reluate după finalizarea întregii proceduri de avizare.
  • Întreg proiectul este în valoare de 300.000 de lei (inclusiv TVA). Până în prezent nu s-au achitat lucrările efectuate (reprezintă aproximativ 20% din total).”

Primăria subliniază că a acționat în conformitate cu legislația în vigoare, dar a răspuns prompt atunci când a fost sesizată de autoritățile de mediu, suspendând lucrările și demarând procedurile necesare pentru obținerea avizului de mediu.

Vom continua să monitorizăm evoluția acestui subiect și să vă ținem la curent cu noutățile.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate