Vacanțe Muzicale, ediția 49 (seara a șasea): Bucureștiul interbelic readus la viață într-un concert de neuitat

0

Vineri, 12 iulie 2024, la ora 21:00, platoul de la Curtea Domnească a fost din nou martorul unei seri de neuitat în cadrul Vacanțelor Muzicale, ediția 49 – cu un concert extraordinar intitulat „Poveste din Bucureștiul de Odinioară”. Evenimentul a adus pe scenă muzicieni talentați care au reușit să creeze o atmosferă plină de nostalgie și eleganță, rememorând farmecul Bucureștiului interbelic.

Miruna Ionescu, o voce puternică și plină de emoție a reușit să capteze inimile audienței cu interpretările sale desăvârșite. Cunoscută pentru talentul său în muzică și teatru, talentata solistă a adus pe scenă nu doar emoție, ci și o poveste de viață dedicată artei.

Taraful de Oraș, alcătuit din Valentin Albeșteanu (vioară), Valentin Cucu (pian), Daniel Mustățea (acordeon) și Nicolae Petrea (contrabas), a oferit un acompaniament muzical de excepție, reînviind spiritul tarafurilor din Bucureștiul interbelic. Valentin Albeșteanu, violonist de renume, a continuat tradiția muzicală a familiei sale, adaptând-o cu măiestrie la genul cafe-concert. Colaborarea sa cu pianistul Valentin Cucu a adus un plus de rafinament întregului concert.

Programul serii a inclus piese celebre precum „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea” și „Bade-al neichii, București” de Ion Vasilescu, alături de „Por una cabeza” de Carlos Gardel și „Amapola” de Joseph La Calle. Piese ca „Minciuna” de Ionel Fernic și „Inimă, nu fii de piatră” de Edmond Deda au imprimat o notă de melancolie, în timp ce „Ciocârlia” și „Hora Mărțișorului” de Grigoraș Dinicu au adus ritm și energie în rândul publicului.

Concertul „Poveste din Bucureștiul de Odinioară” a fost o veritabilă călătorie în timp și un tribut adus unei epoci de aur a muzicii românești. Publicul, fermecat de interpretările autentice și pline de viață, a plecat acasă cu inima plină de bucurie și nostalgie.

Vacanțele Muzicale au oferit, încă o dată, o seară magică, demonstrând că muzica are puterea de a transcende timpul și de a aduce laolaltă generații prin frumusețea și autenticitatea sa.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate