Proiectul drumului expres Bacău – Piatra-Neamț: Cu un pas mai aproape de execuție

0

Un nou aviz aprobat pentru drumul expres Bacău – Piatra-Neamț

Proiectul Drumului Expres care va lega municipiile Piatra-Neamț și Bacău a primit recent un nou aviz, marcând astfel o etapă esențială în procesul de realizare a acestui important traseu rutier. Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari pentru construirea drumului la profil de autostradă.

Următorii pași în proiect

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, următoarea etapă implică aprobarea acestora prin Hotărâre de Guvern. Ulterior, se va putea pregăti lansarea în licitație a contractului pentru proiectare și execuție.

Contractul pentru Drumul Expres Piatra-Neamț – Bacău prevede o perioadă de 10 luni pentru proiectare și 38 de luni pentru execuție. Valoarea totală a proiectului este estimată la 9,14 miliarde de lei (inclusiv TVA).

Caracteristicile drumului

Drumul expres, realizat la profil de autostradă, va avea o lungime de 51 de kilometri, fiind cel mai lung drum din România realizat dintr-o singură bucată.

Este extrem de necesară această investiție pentru județul Neamț, pentru mediul de afaceri, pentru participanții la trafic și pentru dezvoltarea zonei noastre. M-am implicat direct în organizarea unor ședințe de lucru la care au participat reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în perfectarea documentației pentru realizarea Drumului Expres Piatra-Neamț – Bacău și am oferit sprijin de la Consiliul Județean, atunci când am putut face asta. Luna trecută și luna aceasta s-au obținut trei avize și mai e un pas până la organizarea licitației pentru proiectare și execuție. Ușor-ușor vom fi martori la începerea lucrărilor la această importantă investiție„, a declarat Adrian-Răducu Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Infrastructura proiectului

Conform proiectului, drumul de 51 de kilometri va include:

  • Șase viaducte;
  • 17 pasaje;
  • Șapte poduri;
  • Două spații de servicii;
  • Un centru de întreținere și coordonare;
  • Cinci noduri rutiere (Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Săvinești și Nod rutier Piatra-Neamț).

Finanțare și implementare

Construcția acestui nou drum expres va fi finanțată prin fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Transport, proiectul fiind derulat prin Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR).

Această etapă avansată în procesul de avizare și pregătire a proiectului indică un progres semnificativ și aduce drumul mai aproape de execuție. Proiectul Drumului Expres Bacău – Piatra-Neamț promite să îmbunătățească considerabil infrastructura rutieră a regiunii, având un impact pozitiv asupra dezvoltării economice și sociale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate