Drept la replică – Primăria Piatra-Neamț: „Bicicletele parcate în stațiile din oraș sunt securizate antifurt”

0

În vederea corectei informări, având în vedere articolul „Inconștiență totală la primăria Piatra-Neamț: bicicletele în care s-au investit sute de mii de euro nu pot fi localizate pentru că nu le funcționează sistemele GPS” postat în data de 04.07.2024 pe site-ul „ziarpiatraneamt.ro”, ținând cont de prevederile legale, vă rugăm să publicați următorul:

Drept la replică

Bicicletele parcate în stațiile din oraș sunt securizate antifurt

Sistemul de închiriere al bicicletelor (bike sharing) implementat în Piatra-Neamț de circa o lună este reprezentat de 22 de stații și 220 de biciclete, clasice și electrice. Momentan sunt date în exploatare aproximativ o treime din numărul total de biciclete, toate fiind securizate antifurt (mecanic și software).

Pe măsură ce se vor încheia lucrările la infrastructura rutieră (coridorul de mobilitate urbană Bd. Traian – Bd. Decebal), în stații vor fi disponibile și celelalte biciclete clasice și electrice, până la numărul total (220).  

În ceea ce privește securitatea acestor bunuri, menționăm că, prin „Regulamentul Serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a bicicletelor în regim self service” sunt prevăzute atât abaterile grave (sustragerea/abandonarea/demontarea bicicletei), cât și sancțiunile pe care le riscă utilizatorii care comit astfel de fapte.  Pentru a închiria o bicicletă, utilizatorul trebuie să se înregistreze în sistem prin punerea la dispoziție a datelor personale de identificare. Astfel, în cazul dispariției unei biciclete sistemul identifică imediat persoana care a închiriat bicicleta.

În plus, precizăm că zona stațiilor de biciclete este supravegheată video, iar persoanele care încearcă să atenteze la integritatea acestor mijloace de transport pot fi identificate și pe baza imaginilor.   

Monitorizarea geolocației bicicletei folosind funcția GPS în cadrul sistemului bike-sharing implementat la Piatra Neamț este utilizată de către operatorii care întrețin funcționarea sistemului în scopul distribuției optime a bicicletelor între stații și nu în scop antifurt.

Vă stăm la dispoziție pentru orice informații și vă rugăm ca atunci când este necesar să solicitați și să publicați și punctul de vedere al instituției noastre conform normelor deontologice.

Vă asigurăm în continuare de întreaga noastră solicitudine și transparență.

Serviciul Comunicare 

Primăria Municipiului Piatra-Neamţ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate