25.000 pietreni au votat contra lui Carabelea, doar că el nu a înțeles mesajul

0

Liberalii pietreni au avut o ședință în care au discutat motivele pentru care au pierdut alegerile. Pe surse, am aflat ce s-a discutat la această ședință și, din datele pe care le deținem, opinia noastră este că nu au înțeles nimic din ce li s-a întâmplat și de unde vine diferența uriașă între sondajele lor și rezultatul votului.

Începând de la motivații de organizare internă și terminând cu a căuta vinovați printre ei, liberalii nu au reușit să se trezească nici măcar după dușul rece electoral, ceea ce înseamnă că la următoarele alegeri vor avea rezultate și mai slabe.

Carabelea, cum era de așteptat, a disipat vina pe echipă, pe acuzații de fraudare din partea adversarului politic și alte motive, fără să își asume, ca un adevărat lider, întreaga vină.

Singura revelație corectă pe care a avut-o Carabelea, din ce ne-a relatat o persoană prezentă, a fost aceea că și-a dat seama cum a câștigat el alegerile prima oară, adică din cauza pandemiei care a ținut persoanele în vârstă departe de urne. Acum, când au venit cu multe mii mai mulți „bătrâni” la urne, s-a văzut diferența.

Din analiza făcută de liberali, se vede clar că nu au beneficiat și nu beneficiază de niciun consultant profesionist în imagine, cu atât mai puțin în alegeri, și au mers pe bâjbâială, rămânând tot în întuneric. Analiza lor este una total egocentrică și autosuficientă, ca să nu spunem chiar arogantă. Ei consideră că au pierdut alegerile la 1000 de voturi, ceea ce e doar o matematică de grădiniță. Dacă ar fi ieșit puțin din rolul de supereroi în care se cred, ar fi văzut că din cei 35.000 de pietreni care au mers la vot, 25.000 au votat cu oricine altcineva în afară de Carabelea și PNL. 25.000 de oameni le-au transmis cu ajutorul ștampilei „Plecați acasă!”. Problema lor reală din punct de vedere electoral nu este PSD-ul, față de care au avut mai puțin cu 1000 de voturi, ci cei 25.000 de pietreni care au votat împotriva lor. 25.000 de oameni care nu au fost cumpărați cu pachete, sacoșe sau bani, ci 25.000 de oameni care s-au săturat de ei.

Ar mai fi de vorbit și problema sondajelor pe care le-au făcut cu firme din București, deși aveau la PNL pe plan local colaboratori care au mai făcut sondaje de calitate în trecut, dar pe care nu i-au folosit, și alte multe lucruri, toate având la bază aceleași probleme: egocentrism, autosuficiență și aroganța de a crede că le știu pe toate.

Rămâne un mister chiar și pentru unii dintre colegii lui cum de Carabelea nu înțelege mesajul primit de la 25.000 de pietreni care nu sunt toți nici PSD-iști, nici naivi să fi fost manipulați și nici nu și-au vândut toți votul. Este un mister cum de nu realizează Carabelea situația în care se află și nu înțelege cifra enormă de pietreni care au votat împotriva lui și cum de nu își dă demisia din toate funcțiile politice și administrative pe care le ocupă. Ba chiar râdeau unii liberali că povestea Carabelea la ședința de analiză cum acum se află pe un val de simpatie și vin oameni în lacrimi la el.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate