DAS Piatra Neamț îi tratează pe unii asistați mai rău decât pe animale și încalcă toate legile posibile

0

Am fost ieri în cartierul Speranța la o familie care a primit de la DAS Piatra Neamț o locuință socială în mare parte distrusă, dar nu aceasta este problema principală. Problema principală este că DAS Piatra Neamț a alocat pentru 7 persoane o locuință de 39 metri pătrați, cu o suprafață utilă de 20 metri pătrați, restul fiind o bucătărie mică și o baie.

Această alocare de spațiu locativ de sub 3 metri pătrați de persoană contravine oricărei legi din România, contravine Constituției României, contravine drepturilor omului și oricărei reguli elementare ale asistenței sociale. Dar la instituția DAS Piatra Neamț, unde prea multe persoane sunt angajate pe pile, s-au găsit funcționari care să facă un asemenea contract de închiriere a unei locuințe cu 20 metri pătrați utili pentru 7 persoane și să îl și semneze.

Conform legilor, suprafața minimă utilă alocată unui om este de 10 metri pătrați. Chiar și în normele care reglementează grajdurile de bovine, fiecare animal are minim 6 metri pătrați. Până și cele mai drastice normative care reglementează spațiul minim de detenție la carceră într-o pușcărie de maximă siguranță din România, alocă minim 4 metri pătrați de persoană. Doar la DAS Piatra Neamț vezi o alocare de spațiu de sub 3 metri pătrați unui om.

Doar la DAS Piatra Neamț poți vedea așa ceva, 7 oameni într-o cameră de 20 metri pătrați. Cum să reintegrezi vreodată social acești oameni pe care îi tratezi mai rău decât pe animale și cărora le încalci drepturile elementare ale omului? Ce asistență socială este aceasta? Cum să iasă ceva bun din copiii care cresc în astfel de condiții?

Alo, Poliția Neamț, Prefectura, Parchetul? Mai este cineva acasă? În Piatra Neamț, asistații sociali adevărați sunt tratați ca niște animale și apoi ne mirăm cu toții de ce ies la cerșit sau tâlhărit, în timp ce în fața multor locuințe sociale alocate unor asistați sociali fictivi stau mașini de mii de euro. Totul are la bază o corupție și o incompetență crase și toate autoritățile se fac că nu văd. Noi am văzut un caz, dar cine știe câte astfel de contracte mai sunt făcute de DAS.

La DAS Piatra Neamț nu se mai face de mult asistență socială, este doar o cloacă de partid folosită în special în scopuri electorale. Ar trebui urgent ca cei care conduc DAS să își dea demisia sau să fie demiși și toți angajații să fie evaluați, pentru că o mare parte par să nu aibă niciun habar de asistență socială.

Acest articol ar fi trebuit sa fie însoțit și de video dar imaginile luate încalcă regulile YouTube și Facebook legate de demnitatea umană. Deci nu doar ca sunt încălcate flagrant toate legile românești și internaționale dar nici măcar roboții care analizează conținutul video expus online nu acceptă ce face DAS Piatra Neamț. Doar instituțiile care ar trebui să ia masuri acceptă și desigur, conducerea primăriei Piatra-Neamț.

Haideți să ne amintim totuși și cum arată zona de locuințe sociale care se alocă anual prin falsificarea dosarelor, a anchetelor sociale, că altfel nu ai cum sa dai o locuință socială unei persoane care în realitate are bani, mașină, serviciu, etc.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate