Enoriașii din Piatra Neamț au pierdut astăzi un duhovnic deosebit – Preotul Alecu Amarinei s-a stins din viață

3

În dimineața zilei de 13 iunie 2024, chiar de Înălțarea Domnului, comunitatea religioasă din Piatra-Neamț a pierdut o figură deosebit de importantă și iubită. Părintele Alecu Amarinei, slujitor devotat al Bisericii Cuvioasa Parascheva din cartierul Dărmănești, a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă o moștenire spirituală semnificativă și multe suflete îndurerate.

Părintele Alecu Amarinei s-a născut pe 30 iunie 1955, în Buhalnița (Hangu), și a dedicat mai bine de 28 de ani slujirii credincioșilor de la Biserica „Cuvioasa Parascheva”.

Pe parcursul anilor, a fost cunoscut nu doar pentru devotamentul său față de Dumnezeu și comunitate, ci și pentru empatia și compasiunea cu care îi înconjura pe cei aflați în nevoie.

Deși părintele suferea de mai multe afecțiuni cardiace, cea mai mare suferință a sa a fost pierderea soției, survenită în urmă cu aproape două luni. Această durere profundă și-a pus amprenta asupra sănătății sale fragile, grăbindu-i trecerea la cele veșnice.

Părintele Alecu Amarinei va fi înmormântat în curtea bisericii pe care a slujit-o cu atâta dăruire, alături de iubita sa soție. Acest gest simbolic reprezintă o unire eternă a celor doi, care au fost mereu împreună în viață și vor rămâne împreună și dincolo de ea.

Drum lin către Ceruri, părinte…

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Mancas Victor spune

    DUMNEZEU sa-l odihneasca in liniste si pace in IMPARATIA LUMINII ! Sincere condoleante familiei indoliate !

  2. Costi spune

    Dumnezeu să îl ierte!

  3. Ovidiu spune

    Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii in Imparatia Sa pe parintele Alecu !
    Suntem tare intristati pentru pierderea unui preot minunat dar nădăjduim să căstigam un rugator in Cer pentru noi !
    Din toata inima condoleante familiei !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate