Lemn fără acte, confiscat ieri la Borca și Mărgineni – Șoferii au fost sancționați

0
imagine ilustrativă

La data de 5 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 17 B, în Borca, au depistat o autoutilitară, condusă de un bărbat în vârsta de 37 de ani, din județul Suceava, ce transporta material lemnos fără documente legale.

Acesta a fost condus la Ocolul Silvic Borca, iar cu ocazia măsurării și inventarierii materialului lemnos de către organele silvice, a rezultat cantitatea de 5,28 m.c. lemn foc mesteacăn, care a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 3.000 lei, conform Legii 171 din 2010.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Postului de Politie Mărgineni, au depistat pe DJ 157, în localitatea Mărgineni, un ansamblu de vehicule, care transporta material lemnos.                                     

Deoarece în urma primelor verificări au reieșit suspiciuni cu privire la legalitatea materialului lemnos transportat, ansamblul de vehicule a fost condus la sediul Ocolului Silvic Vaduri, unde au fost continuate verificările cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț.

Urmare a verificărilor s-a constatat faptul că, material lemnos transportat nu era însoțit de documente legale, în cauză fiind dispusă confiscarea unei cantități totale de 15,52 m.c. material lemnos, diferite sortimente și aplicarea a două sancțiuni conform Legii 171 din 2010, în valoare totală de 10.000 lei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate