Bicicliștii, un pericol pe străzile din Neamț – Trei accidente în acest sfârșit de săptămână

0

Nu degeaba se spune că bicicliștii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanți la trafic. Cauzele sunt multiple: expunerea directă la factorii de mediu, lipsa protecţiei la impact şi stabilitatea redusă a acestui tip de vehicule, însă cea mai frecventă cauză a accidentelor în care bicicliștii ajung pe paturile de spital o reprezintă consumul de alcool sau neatenția.

Un număr de trei astfel de accidente au avut loc în acest weekend pe drumurile din județul nostru, iar principala cauză, după cum spuneam, este consumul de băuturi alcoolice:

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Vânători-Neamț.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 50 ani, din aceeași localitate, se deplasa pe o bicicletă, din direcția Vânători-Neamț spre Pipirig, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de deplasare, fiind acroșat de un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 ani, din județul Neamț.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea biciclistului.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.”, a declarat Insp. Ciofu Ramona, IPJ Neamț.

La aceeași dată, în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Văleni.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 50 ani, se deplasa pe o bicicletă, pe DJ 157 A, către localitatea Talpa, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și căzând într-un șanț de beton.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului în cauză, care nu a putut fi testat în privința consumului de alcool, fiindu-i recoltate mostre biologice.“, mai transmite Insp. Ciofu Ramona.

Și sâmbătă, la data de 1 iunie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Vasile Alecsandri, din orașul Târgu-Neamț.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un minor în vârstă de 15 ani, se deplasa pe o bicicletă, pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, căzând pe partea carosabilă.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea minorului, care a fost testat în privința consumului de alcool, rezultatul indicând o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.”, declară polițiștii.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în toate aceste cazuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate