Percheziții și cercetări la Neamț într-un dosar de spălare de bani

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ieri, 28 mai, un comunicat prin care precizează că se fac cercetări într-un dosar de spălare de bani, cu un prejudiciu estimat de peste 170.000 de lei.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani în formă continuată, prev. şi ped. de art. 49 alin. 1 lit. c din Legea nr. 129/2019, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal  constând în aceea că administratorul unei societăţi comerciale ar fi folosit sumele de bani virate în contul bancar al societăţii în mod ilegal de contabilul unei alte societăţi comerciale, cunoscând faptul că acestea provin din săvârşirea infracţiunii de delapidare. Prejudiciul estimat în cauză se ridică la suma de 170.830 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au efectuat în cursul zilei de 24.05.2024, mai multe percheziții domiciliare, respectiv la punctul de lucru şi spaţiile de depozitare a mărfii ale societăţii comerciale, în contul bancar al căreia au fost virate sumele de bani, şi la domiciliul unei persoane fizice, de unde au fost ridicate mai multe acte de evidenţă contabilă relevante pentru stabilirea realității tranzacțiilor evidențiate în contul acesteia și pentru stabilirea cu exactitate a trasabilității sumelor de bani rulate.

Investigațiile vizează o persoană fizică. În cauză, se efectuează demersuri în vederea identificării de bunuri mobile și/sau imobile asupra cărora să se dispună măsuri asigurătorii. 

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL NEAMŢ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate